Италианската полиция затвори нелицензирано онлайн радио

27.09.2010 15:00 | Видян 3248 пъти

Италианската полиция затвори нелицензирано онлайн радио

След проведена операция, Италианската финансова полиция (GdF) затвори нелицензирана онлайн радио компания. Служители от района Корсика, в партньорство с местната анти-пиратска организация FPM взеха мерки срещу онлайн радиото, което е предоставяло музикална програма на някои от най-големите хотели в и около Милано, без да притежава лиценз за това и нарушавайки правата на музикалните продуценти и изпълнители.

Собственикът на онлайн станцията е арестуван и обвинен в нарушаване на Закона за авторското право. По време на акцията, служителите на финансовата полиция са иззели сървъри с хиляди нелицензирани музикални файлове, които са били използвани незаконно в програмата на радиото.

Полицията също наложи и тежки административни санкции срещу 14 от хотелите, използващи услугите на нелегалното радио като музикален фон за своите обекти.

Получаването на лиценз за използване на музика от страна на онлайн радиостанции и туристически обекти в България се урежда чрез сключване на договор с дружества за колективно управление на права като ПРОФОН. Организацията на музикалните продуценти и артисти-изпълнители работи активно с тези две групи ползватели. Преди няколко месеца ПРОФОН обяви началото на масирана кампания по лицензирането на онлайн радиостанции, извършващи симулкастинг и уебкастинг и запозна служителите на над 120 български онлайн станции с нуждата и предимството на това да имат лиценз, за да излъчват легално музика в интернет. Общото събрание на ПРОФОН прие и нови тарифи за лицензиране на създателите на музикални плейлисти за фонова музика, използвана в различни търговски обекти.

През месец юли ПРОФОН подписа и рамково споразумение с Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) за лицензиране на публичното изпълнение на музика. Споразумението е резултат от активни дискусии с посредничеството на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и Министерството на културата. Рамковото споразумение е за срок от четири години и включва приемливи параметри, по които членовете на БХРА и техните наематели да сключат индивидуални договори и да получат лицензия за публично изпълнение на музикални звукозаписи и видеозаписи от ПРОФОН, вкл. до зимния туристически сезон 2013/2014.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Няма коментари към тази новина !