Феноменално Таекуондо шоу за старта на новия тренировъчен сезон

15.09.2010 15:15 | Видян 2892 пъти

Феноменално Таекуондо шоу за старта на новия тренировъчен сезон

Снощи бойците от Демонстративния отбор по Таекуондо на Корея взривиха зала 3 на НДК с впечатляващото си шоу. Таекуондистите са в България по покана на Българската Федерация по Таекуондо – WTF и посолството на Република Корея в България.

Поводът за визитата на Демонстративния отбор по Таекуондо на Корея у нас – първа от десет години насам, бе юбилейната 20 годишнина от дипломатическите отношения на двете страни и старта на новия тренировъчен сезон в България. Зала 3 на НДК се оказа недостатъчно голяма, за да побере многобройните малки и големи почитатели на бойното изкуство, част от семейството на олимпийските спортове. Днес отборът на Корея ще изпълни вдъхновяващото си представление и в спортната зала на гр. Разлог.

Зрителите – почитатели, професионалисти и любители на таекуондо, станаха свидетели на феноменални бойни техники, сред които: атрактивното чупене на дъски и ябълки, уникални акробатични умения, красиви и ефикасни бойни техники с крака и зрелищен сценичен бой. Сред официалните гости на демонстрацията бяха министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, негово превъзходителство посланикът на Република Корея Чън Би Хо, популярни български спортни и обществени личности. В речта си преди старта на демонстрацията, председателят на Българската Федерация по Таекуондо – WTF в България – Андрей Георгиев си пожела за старта на новия тренировъчен сезон таекуондо федерацията да заеме заслуженото си място сред напредналите спортни институции в страната ни като посочи, че „почти няма град в България, нито район в София, в който да няма клуб на трениращите корейското изкуство.”

Министър Нейков пък използва случая да поздрави младежкия ни национален таекуондо отбор, който преди броени дни се завърна от Европейско първенство в Украйна с бронзов медал. С пленителното таекуондо шоу феновете на този спорт изпращат и мъжките ни национали, които в края на месеца заминават за Великобритания, за да премерят сили с конкурентите си на един от най-престижните световни таекуондо турнири British Open.

Повече снимки от въпросното събитие може да видите ТУК.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Хотелът, който плаща на гостите, ако...

В Сингапур вали средно 171 дни в годината. Въпреки това,...

Кимбо от улицата до UFC: Историята на...

Тази седмица сме решили да разгледаме историята на една...

Няма коментари към тази новина !