Кабаиванска: Болестта на нашето време е да си личност

14.09.2010 14:20 | Видян 3088 пъти

Кабаиванска: Болестта на нашето време е да си личност

Великата прима Райна Кабаиванска организира прослушване на млади таланти в четвъртък. Най-добрите ще влязат в Майсторския и клас. Певицата го провежда за десети път в София съвместно с Нов български университет.

Вчера прочутото сопрано пристигна в България с полет от Италия, където живее повече от половин век.

Болестта на нашето време е на всяка цена да станеш личност. Това заяви тя в интервю за КРОСС след завръщането си у нас. "По какъв начин не е важно, но да станеш личност. Да се показваш, да се показваш по телевизията, да се качиш на сцената, да си нещо, да не си маса. Според мен това е болестта на нашето време.", коментира певицата.

Занятията на примата с оперните дарования ще вървят в зала „България” от 17 до 29 септември. На 30 септември е традиционният галаконцерт на Кабаиванска и ученици, с който започва сезонът на Софийската филхармония.

Докато е у нас, Кабаиванска ще направи и кастинг за главните роли в операта “Бохеми” от Джакомо Пучини. Постановката ще се играе през декември 2010 г. в Софийската опера и през декември 2011 г. в Театро комунале в Модена, Италия. Проектът е продуциран от НБУ и от двата оперни театъра.

Най-добрите изпълнители от Майсторския клас и тази година ще получат стипендии за обучение от фонд “Райна Кабаиванска” на НБУ. Досега стипендии от фонда са получили 28 млади изпълнители.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Сребърният медалист от Евровизия 2024...

Baby Lasagna, който завърши втори на конкурса в Малмьо,...

Отиде си майката на Веско Маринов

Тази нощ е починала майката на обичания български...

Няма коментари към тази новина !