Мария Илиева на SEEME 5

13.09.2010 11:20 | Видян 4726 пъти

Мария Илиева на SEEME 5

Мария Илиева ще сподели професионален опит и познания с участниците на конференцията SEEME 5. Певицата ще бъде специален гост в дискусията “Truly Successful” (наистина успешен) междукултурен проект или как да създадем такъв”, в който ще разкаже за колаборацията си с Keith Thompson и дуета им “Truly”, постигнал феноменален успех в България и зад граница.

SEEME (South-East European Music Event) е най-голямата музикална конференция в Югоизточна Европа и се провежда за 5-а поредна година в София. Участниците са лидери в музикалния бизнес от цял свят – изпълнители, композитори, режисьори, продуценти, промоутъри.

Мария Илиева не участва в SEEME за пръв път. През 2008 и 2009 лейбълът й Стерео стая организира майсторски класове за вокална техника с лектори съответно Cesar (Австрия) и Barbara Tucker (САЩ). Именно по време на SEEME през 2007 Мария се запознава с Keith Thompson, след което се ражда хитовият им дует “Truly”.
За тази своя колаборация певицата ще разкаже на 16.09 от 18:00. Другите участници в дискусията ще бъдат Peter Smidt (Холандия), организатор на European Talent Exchange Program, както и Big Sha и Любо, всеки от които има зад гърба си успешен международен проект.

В рамките на SEEME се провеждат и превърналите се в традиция музикални награди. Тази година дуетът на Мария Илиева и Keith Thompson е номиниран в категорията Най-добра поп песен, а дали печели ще стане ясно на 17 септември на церемонията по връчването на наградите.

Междувременно Мария Илиева подготвя представянето на новия си сингъл. Снимките на видеото към него започват съвсем скоро, а режисьор на лентата ще бъде младият шведски режисьр Robert Wauu. С това певицата ще стартира серия от музикални проекти, които ще бъдат включени в предстоящия ѝ албум.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Принц Уилям отчаяно се нуждае от брат...

Докато носи тежестта на шокиращата диагноза рак на...

Защо Кейт не даде на Уилям да седне...

Новината, че Кейт е била диагностицирана с рак и е...

Няма коментари към тази новина !