Слави Бинев поздрави новия президент на Полша

02.09.2010 13:40 | Видян 3402 пъти

Слави Бинев поздрави новия президент на Полша

Заедно с цялото висше ръководство на Европейския Парламент евродепутатът от АТАКА Слави Бинев бе единственият български представител сред официалните лица, които първи бяха представени на новия полски президент Бронислав Коморовски при вчерашното му посещение в Брюксел. Това бе и първата официална визита, която Коморовски предприе извън Полша, след стъпването му в длъжност през юли тази година като президент.

По покана на Президента на ЕП Йежи Бузек на тържествения прием в сградата на Европейския Парламент освен Председателския съвет на ЕП присъстваха и висшия политически елит на Полша, бившият Комисар и настоящ председател на Комисията по Регионално развитие Г-жа Данута Хюбнер, както и Негово Превъзходителство Посланикът на страната в Брюксел Ян Томбински.

Двамата президенти Бузек и Коморовски вдигнаха тостове за бъдещите си успехи. В своята реч Бузек приветства Коморовски по случай избирането му и едновременно с това го поздрави за именния му ден, който съвпадна с посещението му в Парламента.

Бинев, който по време на обяда стоеше до Г-жа Хюбнер, размени с нея мисли относно проблемите на източния блок и обсъди ситуацията с финансовата кризата в региона. Г-жа Хюбнер показа задълбочени познания за нашата страна, което явно се дължи на ангажиментите й по времето, когато е била Комисар по Регионално развитие. 

В неофициалната си реч президентът Бузек поздрави  Бинев и заяви, че винаги  се радва на неговата компания и отново благодари за това, че той е до него както сега, така и в трудни моменти, припомняйки си трагичната смърт на бившия полски президент и факта, че Бинев беше единственият европейски депутат, който успя да го придружи на церемонията по погребението. Бузек лично представи нашия евродепутат на новия полски президент като се пошегува, че те си приличат, понеже и двамата имат по пет деца, а и вече са дядовци. На шега Коморовски и Бинев обаче признаха водачеството на посланика на Полша Н.П.Ян Томбински, който е баща на 10 деца.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ергенът отпрати Барбара и Виктория

Състезателката по борба Барбара Иванова и спортният...

Ричард Гиър празнува 100-г. на баща...

Ричард Гиър празнува 100-г. на баща си: Фото на деня

Няма коментари към тази новина !