Отнеха имоти от жената на Самоковеца

02.04.2008 16:18 | Видян 5505 пъти | Гласували 1

Отнеха имоти от жената на Самоковеца

Решение за конфискуване на имоти на покойния Константин Димитров - Косьо Самоковеца в полза на държавата постанови състав на Софийския апелативен съд (САС), пише "Труд".
Процедурата е по Закона за собствеността на гражданите, при която наследниците на крупно имане трябва да докажат, откъде е натрупано.
Съпругата на Самоковецът Ангелинка и невръстният им син Константин ще се разделят принудително с луксозен мезонет в 4-етажна кооперация с ателиета и гаражи в София със застроена площ от 227 кв. м. Отнема им се и вила с площ 83 кв.м. в Боровец.
Съдийският състав, председателстван от зам.-шефката на САС Ирина Петрова, отказал да признае твърдението на адвокатите, че покойният бос на ВИС-2 Георги Илиев подарил през 90-те години на сватбата на Димитрови 25 хил. германски марки. Отпаднали и опитите на Ангелинка да докаже, че родителите й дали на сватбата нещо като зестра - сума, равняваща се на 5560 долара. Съдиите не са приели за "чиста монета" и приходите от картофи. Според пледоариите на защитата само през 1997 г. картофите дали 550 000 лв. на семейството, въпреки че членовете му не са били регистрирани като земеделски производители. Решението на САС не е окончателно и може да се обжалва пред Върховния касационен съд.
Утеха за вдовицата и сина остават луксозният апартамент и  офиси в Лондон, общо за около 2 млн. лв., и банкови сметки със 150 000 паунда, които британски съд отказа да запорира.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ринго Стар с първи сингъл от...

Легендарният Ринго Стар представи „February Sky“ - първи...

Успехът не е да спечелиш всяка битка,...

Успехът не е да спечелиш всяка битка, а да имаш силата...

Няма коментари към тази новина !