Елизабет ІІ отмени банкет

31.03.2008 13:24 | Видян 1479 пъти | Гласували 1

Елизабет ІІ отмени банкет

Британската кралица Елизабет ІІ е отменила тържествената вечеря по случай нейната диамантена сватба заради икономическата криза в страната, съобщи “Дейли мейл”. Тя не иска да демонстрира разкош в момента, когато повечето нейни поданици затягат коланите.

На тържество в лондонския хотел “Риц” гостите щяха да пият шампанско от кристални бутилки, а други кристали, наподобяващи диаманти, трябваше да украсяват покривите. Банкетът щеше да бъде финансиран не с парите на кралския двор, а с частни средства на лични приятели на кралското семейство.

Според “Дейли мейл” решението на кралицата предизвикало недоволство в кабинета на Гордън Браун, който се опитва да убеди британците, че икономиката е стабилна въпреки кризата във финансовия сектор.

Диамантеният юбилей на Елизабет ІІ и принц Филип бе отбелязан на 20 ноември 2007 г., но тогава кралицата бе на посещение в Уганда. Затова празничната вечеря, на която бяха поканени децата и 60 близки приятели на кралската двойка, бе отложена за март тази година.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !