Студенти от НАТФИЗ играят на световна сцена благодарение на М-Тел

02.08.2010 10:00 | Видян 2057 пъти

Студенти от НАТФИЗ  играят на световна сцена благодарение на М-Тел

Студенти от НАТФИЗ ще представят страната ни на Световния фестивал на театралните училища, който ще се състои от 10 до 23 август в Лима, Перу. Благодарение на финансовата подкрепа на М-Тел за първи път българско висше училище за театрални изкуства ще участва в подобен международен форум.

Публиката в Перу ще има възможност да се срещне за първи път с български таланти, които ще представят спектакъл по “Кървава сватба” на Федерико Гарсия Лорка.

Фестивалът се провежда на всеки две години с подкрепата на ЮНЕСКО. Тази  година домакин на събитието е Перу. Участие са заявили 35 училища от 20 страни, сред които и България. Всяка вечер в дните на фестивала делегациите на театралните училища ще се представят на различни сцени в градовете Лима, Калао и Куско.

През 2010 година фокусът в социалната политика на М-Тел е върху образованието, грамотността и съхраняването на родния език. Компанията посвети своята дарителска програма М-Тел Грант на образованието, като заедно с това през цялата година подкрепя редица проекти и участва в различни образователни инициативи.

М-Тел традиционно подпомага образованието в България с различен вид инициативи. Компанията оборудва специална учебна лаборатория за студентите на Техническия университет и организира специално за неговите студенти M-Tel Master Classes - серия от отворени семинари с практическа насоченост, които се водят от висококвалифицирани специалисти на компанията.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Истинският вярващ винаги уважава...

Той е мюсюлманин, който възстановява християнски...

Меги Димчева с премиера на Чудесата в...

„Чудесата в нас“ ще се случат на 6 юни, 19:00 ч., в...

Няма коментари към тази новина !