Кондолиза Райс ще акомпанира на Арета Франклин

01.07.2010 14:45 | Видян 2639 пъти

Кондолиза Райс ще акомпанира на Арета Франклин

Американската соул звезда Арета Франклин ще пее на благотворителен концерт във Филаделфия под акомпаничента на ... бившия държавен секретар Кондолиза Райс.

Двете ще се съберат на сцената на "Ман Сентър фор пърформинг артс" в Пенсилвания на 27 юли на благотворителен концерт в подкрепа на образователни програми, съобщиха организаторите в комюнике.

Бившият държавен секретар ще акомпанира на пиано на легендарната изпълнителка на "Respect".

Ще бъдат изпълнени някои от нейните големи хитове като "Say a Little Prayer" и "Natural Woman", както и отделни песни от новия й албум "A Woman Falling Out of Love".

Кондолиза Райс ще зарадва публиката и с изпълнението на няколко класически произведения заедно с Филаделфийската филхармония. Сътрудничеството на двете изпълнителки е неочаквано както в музикален, така и в политически план. Райс е класическа изпълнителка, като досега е свирила заедно с прочутия виолончелист Йо-Йо Ма, както и с други известни музиканти, но много рядко се е изявявала със съвременна музика.

По отношение на политическите възгледи двете също са напълно различни - Арета Франклин, която е демократка, пя при встъпването в длъжност на Обама, докато Кондолиза Райс е републиканка. Арета Франклин обясни, че необичайното дуо трябва да покаже, че може да се преодолеят политическите различия в името на подкрепата на благотворителна кауза.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Жената на Домусчиев с Хилари, обръща...

Жената на Домусчиев с Хилари, обръща се "на ти" към нея:...

Българският филм Петя на моята Петя с...

Един от най-популярните български игрални филми за...

Няма коментари към тази новина !