Продължение на Мисия Лондон - вероятно Мисия Москва

24.06.2010 09:40 | Видян 6656 пъти

Продължение на Мисия Лондон - вероятно Мисия Москва

Извън конкурсната програма на ХХХII Московски международен кинофестивал (ММКФ) в секцията "Гала премиери" беше представен българският филм на Димитър Митовски "Мисия Лондон", съобщи сайтът Профисинема, цитиран от БТА.

Славяните донесоха в Москва много смешен филм, който зададе тона на ММКФ за целия ден, пише руският сайт. На среща с журналисти комедията беше представена от режисьора Димитър Митовски и от продуцента Иван Дойков. "Мисия Лондон" осмива българския манталитет.

"В центъра на вниманието на лентата са всички недостатъци, свойствени на нашия народ" - призна режисьорът. В родината си филмът премина с голям успех. Оказва се, че българските чиновници нямат нищо против да се посмеят над себе си. По думите на Митовски след премиерата в София служители на Министерството на културата на България започнали масово да изкупуват билети за филма.

"Самоиронията е свойствена на българите" - каза Митовски на пресконференцията в руската столица. "Разбира се, аз разчитах на такава реакция, защото главната задача на този филм е да покаже на моите съотечественици как се държат, за да не постъпват повече така" - сподели режисьорът. Следващата година, може би, ние също ще имаме възможност да се посмеем над себе си, пише сайтът.

По думите на Митовски вече се работи над продължението на филма. Възможно е новата лента да се нарича "Мисия Москва". В нея вече ще бъдат показани отношенията между българите и руснаците, а също между българите и жителите на други постсъветски републики.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ:...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ: Фото на деня

Няма коментари към тази новина !