Студенти представиха шестнадесет категорични искания за промяна

21.06.2010 12:00 | Видян 2106 пъти

Студенти представиха шестнадесет категорични искания за промяна

Представителите на студентските съвети дискутираха с Министъра на образованието, младежта и науката проф. Игнатов своите виждания за промени в ЗВО до полунощ, в събота 19 юни 2010 година в гр. Добрич с домакин Висше училище Международен колеж.

Кръглата маса на тема „Промени в закона за висше образование” се провежда за втори път по инициатива на Ръководството на от Националното представителство на студентските съвети. Председателя на НПСС Петър Чаушев заяви пред колегите си, че националната организация, защитаваща правата на студентите няма да се съгласи с разпоредби в закона, които да продължават досегашни практики и изрази общото задоволство на студентката общност за по-ефективния модел на обучение, представен от Министър Игнатов.

„Искаме промяна и реформа в модела на обучение на младите хора. Висшите училища и в частност Ректорите трябва да разберат, че студента трябва да има възможност да избира дисциплините, които да изучава, както и да провежда мобилност не само в чужбина, но и в България”- каза Петър Чаушев пред участниците в дискусията.
Студентите се обединиха в това, че е крайно време да се въведе рейтингова система за специалностите, изграждане и модернизиране на електронни библиотеки, както и да има ефективно функциониране на Кариерните центрове на университетите, като за пример беше посочен Кариерния център на Висше училище Международен колеж.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

И ДА, И НЕ! Льо Солей: палачинки, но...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

И ДА, И НЕ! Селест: нещо френско,...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

Няма коментари към тази новина !