Желко Йоксимович е големият печеливш в първите "Балкански музикални награди"

17.05.2010 12:00 | Видян 12432 пъти | Гласували 2

Желко Йоксимович е големият печеливш в първите

Желко Йоксимович от Сърбия спечели приза "Най-добра песен за 2009 година на Балканите" с песента си "Ljubavi" в церемонията по връчването на първите "Балкански музикални награди" на "Балканика Мюзик телевижън".

Единайсет песни от балкански държави бяха избрани да участват в надпреварата за "Най-добра песен за 2009 година на Балканите", организирана от "Балканика Мюзик Телевижън" с подкрепата на Столична Община, като зрителите във всяка страна можеха със SMS да определят фаворита си. В крайна сметка, това се оказа сърбинът Желко Йоксимович с мелодичната си балада "Ljubavi". Водещи на концерта бяха Камен Воденичаров и Даниела Янков. Сред номинираните бяха: от Албания - Флори с "Play Back", от Босна и Херцеговина - Дино Мерлин и Емина Яхович с "Меd", от България - Емануела и Крум с "Нищо не знаеш", от Гърция - Сакис Рувас с "Space to Hrono", от Турция - Хадисе с "Fast Life", от Хърватска - Колониа с "Lazu Oci Moje", от Черна гора - Ненад Черанич със "Suzama Kupices Me", от Македония - Каролина Гочева с "Kraj", от Сърбия - победителят Желко Йоксимович с "Ljubavi", от Румъния - Акчент с "That's My Name" и от Словения Таня Загар със "S Tabo". След победителя Йоксимович на второ и трето място се наредиха съответно Флори с "Play Back" и Акчент с "That's My Name". Българската песен, дело на Емануела и Крум, пък остана на престижното четвърто място. Наградата за "Видеоклип на 2009 година" отиде при гръцката звезда Анна Виси за видеото й "Stin Pira".

Веднага след това, българският представител на Евровизия тази година Миро изпя песента си "Ангел си ти" на английски език, представяйки впечатляваща хореография и бе горещо аплодиран от публиката, на която дори падналият дъжд не попречи да се забавлява качествено. "Дует или група на 2009 година" пък станаха Акчент. Наградата за "Певица на годината" отиде при туркинята Хадисе, докато при мъжете голямата надежда на България Тони Стораро не успя да се пребори с победителя Желко Йоксимович, който триумфира и в тази категория, тръгвайки си с две статуетки.

Повече снимки от въпросното събитие може да видите ТУК.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Няма коментари към тази новина !