Режисьорът на "Мисия Лондон" фен на "Teenday 3"

14.05.2010 15:00 | Видян 4507 пъти

Режисьорът на

Над 500 кино манияци се събраха снощи във филмотечно кино „Одеон”, за да видят премиерната прожекция на “TEENDAY 3” – първият български пълнометражен филм, създаден от тийнейджър. Автор на лентата е 17-годишният ученик от 9-та френска гимназия Юлиян Спасов.

Публиката аплодира присъствието на специалния гост на премиерата Димитър Митовски – режисьор на българския блок бастър „Мисия Лондон”. „Много отдавна не съм виждал това кино да се пръска по шевовете”, заяви пред пълния салон Митовски. „Изключително се радвам, че младите хора не само опитват, но и правят кино! Поразен съм от искреността и чистотата, които бликат от филма. На Юлиян му предстои да прави още по-добри и важни филми!”, допълни Митовски.

17-годишният автор на “TEENDAY 3” Юлиян Спасов беше искрено развълнуван от присъствието на стотиците млади хора. „Ако някой от вас наистина има идея да създаде филм, нека не казва, че няма пари, че е невъзможно или трудно! Нека просто седне и да я осъществи!”, каза младият режисьор.

Салонът на столичното кино „Одеон”, който е с капацитет 250 седящи места, едва успя да побере 500 запалени млади кино маниаци.
От днес “TEENDAY 3” може да бъде гледан в интернет на адрес www.t33nday.com.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Няма коментари към тази новина !