Бивш министър обвини Цеца Величкович за убийството на Аркан

19.03.2010 10:15 | Видян 11212 пъти | Гласували 1

Бивш министър обвини Цеца Величкович за убийството на Аркан

Бившият сръбски министър на полицията Радмило Богданович обвини фолкзвездата Цеца Величкович за убийството на нейния съпруг Желко Ражнатович, по-известен като Аркан, пише БГНЕС. Той се смяташе за един от най-големите военнопрестъпниците на територията на бивша Югославия. Аркан бе убит в Белград на 15 януари 2000-та година.

Това е първото интервю на Богданович след като напусна министерския си пост на 9 март 1991 година. Според него Цеца Величкович е имала информация за готвения атентат срещу Аркан. "Разследващите органи са длъжни да работят и по тази хитоза", каза бившият министър пред списание "НИН". "Веднага след убийството на Аркан си зададох няколко въпроса...защо Цеца и нейната сестра отиват в бутик, а Желко Ражнатович остава във фоаето на хотела пред рецепцията да ги чака", каза Богданович и отказа да даде повече подробности около това свое твърдение.
БГНЕС припомня, че от няколко години се води разследване срещу Цеца Величкович. То започна по време на операцията "Сабя" през март 2003 година. Акцията започна веднага след убийството на сръбския премиер Зоран Джинджич. Тогава Цеца Величкович остана в следствения арест два месеца. Тогава стартира и разследването за незаконното присвояване на 22.5 млн.герамнски марки и 480 000 долара при продажбата на 15 футболисти от Обилич в чужбина, включително и в България. Парите са прехвърляни и по сметки на нейната сестра Лидия Величкович.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Няма коментари към тази новина !