Повече българчета за България!

18.03.2010 17:50 | Видян 5251 пъти | Гласували 1

Повече българчета за България!

„Тройка на Разсъмване“ и Радио Витоша организират за 5-та поредна година кампанията „Повече българчета за България“. За втора година тя е подчинена на проблемите с  репродуктивното здраве, като фокусът тази година ще бъде върху сурогатното майчинство и осиновяването.
”Човечността има лице” е мотото на тазгодишната благотворителна инициатива, в която дарителите ще могат да подкрепят финансово избрана от тях кауза от три възможни и да аргументират избора си в ефир.
През петте години на съществуването си кампанията „Повече българчета за България“ има като основна цел да привлича вниманието към ниската  раждаемост като окуражава и съдейства на бъдещите родители, поощрява споделянето на проблемите и информира за възможните им решения, търси отговор на трудни въпроси и се допитва до мнението на различни специалисти.
През първите три години кампанията „Повече българчета за България“ поощряваше семейни и несемейни двойки от цяла България да зачеват и раждат деца. 16 бебета проплакаха в резултат на инициативата. През 2009 г. „Повече българчета за България“ по Радио Витоша постави във фокуса на обсъжданията проблемите на репродуктивното здраве: безплодието като проблем, възможните видове лечение, финансовата ангажираност на държавните и неправителствените институции. Особено внимание получи и въпросът за пренаталната диагностика, която дава възможност за откриване на вероятни проблеми с плода още в майчината утроба.
Кампанията „Повече българчета за България“ през 2009 г. имаше и благотворителна страна - „Тройка на Разсъмване“ и Радио Витоша разкриха и захраниха с 3 000 лв. дарителска сметка в полза на единственото по рода си в страната Детско неврологично отделение към Медицинска Академия. А в дните на кампанията, напълно в духа на темата  водещите от „Тройка на Разсъмване“ призоваваха фирми, организации и частни лица да се включат и в инициатива, целяща подобряване на условията в Отделението за лечение на стерилитет към Медицинска Академия.
Тази година в периода 22 март – 15 април Милена, Кирил и Тодор ще канят за коментар в ефир водещи специалисти в различни направления - както лекари, занимаващи се с лечение на стерилитет при мъже и жени, така и юристи и социални работници, които имат професионален поглед и отношение към възможностите за осиновяване в България.
С приоритет, разбира се, ще бъдат личните истории, опита и мнението на всеки слушател с отношение към обсъжданите теми.
Един от основните акценти през 2010 г. ще бъде изключително оспорваната в световен мащаб процедура на сурогатно майчинство (т.нар. „майка под наем“). Втората важна тема, която „Тройка на Разсъмване” ще коментира е процедурата за осиновяване  и необходимостта тя да бъде облекчена за двойки с репродуктивни проблеми.
Дарителството отново ще бъде във фокуса на инициативата. ”Човечността има лице” е мотото на тазгодишната благотворителна кампания, която дава възможност на  слушатели и фирми да подкрепят финансово, избрана от тях кауза от три възможни.
Дарителите директно ще превеждат парите на хората, организациите или институциите, които искат да подкрепят и така ще имат личен контрол върху средствата.
Така хората ще могат да избират сами или с помощ от водещите благородната кауза, която да подкрепят - дом за сираци, лечение на безплодие на конкретен човек или Детско нефрологично отделение към Медицинска академия, което „Тройка на Разсъмване“ традиционно подпомага.  Всички дарители ще бъдат интервюирани в ефир - за да обяснят своите мотиви за избор на кауза и да заявявят позцията си по конкретния проблем, но и за да излязат от анонимност и така да разкрият лицето на човечносттта.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Продуцент спря новата песен на Мара...

Ненчо Касъмов спря новия клип на Мария заради бившата си...

Аз вярвам в Бог, не е белобрад...

Едно от известните лица на рапа у нас - Венци Венц,...

Няма коментари към тази новина !