Миро: Не съм крал !

13.03.2010 09:00 | Видян 9988 пъти

Миро: Не съм крал !

Поредният скандал с българската песен за Евровизия вече е факт. След финала на конкурса у нас веднага се явиха подозрения, че парчето Ангел си ти е крадена от Lost на Роджър Санчес. Ето какво коментира пиарката на Миро Светла Русева по този повод:
"Аз не съм музикант по образование. След запитване от различни сайтове към мен по  въпроса, изпратих песента на Санчес на класически музиканти и музикални редактори. Те са категорични: прилика в мелодичната линия няма. Песента Ангел си ти е музикална форма на поп песен куплет-припев-куплет-припев-куплет. Не разбирам защо се търсят измислени поводи за скандали".
Преди старта на българския конкурс, Миро проведе кампания, за да намери нови таланти, които да представи като композитори и текстописци на песните-кандидатки. Но самият той се изкуши и Ангел си ти бе направена от самия него.

Припомняме, че първото солово парче на Миро Някога преди в единствения албум на дует Каризма, беше майтапено заради сходни звуци с песен на Колдплей. Дуетната му песен с Галка Минаваш през мен, също бе обвинена за кавър на техен хит, но в нея много хора припознаха прочуто парче на легендарния композитор Жобим. Хитовата балада на Миро Август е септемри също бе сравнена с произведение на британската група Колдплей, а за Губя контрол пък някои казват, че им напомня на Моранди.

Може би Миро не трябваше да се натиска да се прави на композитор. Според хора от музикалния бранш, тъй като сингли на известни диджеи са доказани хитове, много творци посягат към тях, защото е някак си по-лесно да се вземе нещо успешно. Дали това е така или просто не може да се направи музика, която да не прилича на друга?

От екипа, създал песента-победител, отвърнаха на нападките с официално изявление.
Авторът на аранжимента Гордън Дейвис заяви, че освен общи музикални акорди в началото на Ангел си ти, които са с широко приложение, двете песни нямат нищо общо една с друга.
"Песента на Роджър Санчес е страхотна, но по никакъв начин не е повлиялa върху творбата, създадена от нас", посочва Дейвис. Миро ще изпълни песента по време на втория полуфинал на Евровизия, който ще се състои на 27 май в Ослo.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !