Миро избра беквокалисти

17.02.2010 17:20 | Видян 8603 пъти | Гласували 1

Миро избра беквокалисти

На 16 и 17 февруари БНТ и Миро организираха кастинг за беквокалисти и танцьори , които ще заемат мястото си до Миро на сцената на финала за избор на българската песен за Евровизия. Финалът ще се проведе на 28 февруари и ще се предава на живо по БНТ от зала 2 на НДК. Кандидатите за кастинга трябваше да изпратя имейл до 12 февруари, в който да се представят. До самото прослушване бяха допуснати само онези, получили обратно писмо с точния час и място.
Кандидатите за сцена на Евровизия изпълниха две песни по свой избор - на български и на английски език. Едната беше изпълнена акапелно, а другата със синбек. Както често се случва, между капките се бяха промъкнали и откровено странни птици. Миро остана изключително доволен от прослушването и в края му обяви, че 90 % от участниците са се представили много добре.
Още по-атрактивно беше състезанието за танцьори, които трябваше да импровизират под звуците на 5-те продуцирани от БНТ песни и да покажат владеенето на различни танцови техники.
Явилите се бяха равен брой жени и мъже на възраст между 17 и 25 години. Членове на журито за беквокалисти бяха Станислава Армутлиева от Вирджиния рекърдс; Анна-Мария Тонкова – музикален директор на БГ Радио; Драгомир Драганов; Любомир Кънчев – директор дирекция „Музика и забава” в БНТ; Михаил Михайлов и Мирослав Костадинов – Миро.
Участниците в кастинга за танцьори трябваше да преминат през строгата преценка на Маргарита Будинова, хореограф, който отдавна работи с Миро.
На 28 февруари зрителите ще разберат на кого ще се падне честта да застане заедно с Миро на сцената в зала 2.
Интересни моменти от кастингите зрителите ще могат да видят в минутите на Драго Драганов за Евровизия, с които всяка седмица точно в 11.00 започва предаването „В неделя с...”

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !