Aсен Гаргов забрани на Лили Иванова да пее негови песни

15.02.2010 15:15 | Видян 6239 пъти

Aсен Гаргов забрани на Лили Иванова да пее негови песни

В ефира на bTV Асен Гаргов заяви, че не желае Лили Иванова да пее негови песни.

В продължение на 15 години естрадният изпълнител Асен Гаргов е работил заедно с Лили Иванова. Хитовете "Детелини", "Самота" и "Необяснимо е" са само три от многото песни на примата на българската естрада, чиито автор е Гаргов и които Лили Иванова и до днес изпълнява на концертите си. Това обаче е на път да се промени, защото Гаргов има нотариална покана, с която забранява на Лили Иванова да изпълнява неговите песни по участия. Авторът гостува в предаването "Тази сутрин", за да разкаже за повода, който е предизвикал тази забрана.

"Интересът ми към Лили Иванова се върна, когато излезе нейната книга ("Истината" - бел.ред.). Първото впечатление, което ми направи тази книга е, че тя е написана единствено през нейната призма, както тя иска да бъде написана. Вътре е пренебрегнат един 15-годишен труд", сподели Гаргов.

"Единственото нещо, което е написано вътре е как съм я ограбил, как жена ми била алкохоличка, което не е вярно. Същото направи и с Митко Щерев - оплю и неговата фамилия. Четейки по-нататък, се стигна и до най-големия наш композитор – Тончо Русев. Тя пише, че той е агент и доносник. Това е човек, който прави и на мравката път, това е човек, който е написал толкова много песни и за нея, а и няма име в България от поп певците, който да е станал известен без негова песен. Аз просто му се учудвам, защото ако бях на негово място, щях да бъда първият, който да си оттегли песните от нейния репертоар", заяви Асен Гаргов.

Лошите впечатления на Гаргов от книгата се допълват и от това, че след справка в Агенцията за авторско право Music Author става ясно, че за 20 години от всичките участия, които Лили Иванова е имала, не са превеждани никакви пари към авторите на песните за авторски права.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !