Влатко Стефановски с балкански ритми

09.02.2010 17:20 | Видян 3609 пъти

Влатко Стефановски с балкански ритми

Един от най-талантливите европейски китаристи - Влатко Стефановскина ще гостува в Sofia Live Club на 19.02.2010 година, от 22.00 часа. Най-добрата сцена за жива музика, ще има честта да посрещне балканските ритми на музиканта, представени по един нетипичен и интригуващ начин.
Китаристът ще ни запознае със своите класически композиции като “Калайджийско ‘оро” и “Gypsy Song” и материал от последните си албуми. В това преживяване, Влатко Стефановски ще бъде съпроводен от Джоле Максимовски (бас) и Дино Милосавлевич (барабани).  
Влатко Стефановски започва музикалната си кариера още като юноша, в легендарната фюжън група “Леб и Сол”, смесваща македонски фолклорни мотиви с модерен рок.
След 13 издадени албума и множество концерти по цял свят, решава да се концентрира предимно върху солови проекти. Композира музика за филми и театрални спектакли, като сред безспорните му шедьоври е саундтракът към “Циганска магия”. Освен сам, Влатко обича да работи и със световноизвестни музиканти като Мирослав Тадич (в Крушево и Live in Belgrade), Ману Каче (в Кула од карти), Тони Левин и Ян Акерман, който гостува в последния му албум с интерпретации на блус стандарти „Thunder from The Blue Sky ”.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Бащата и братът на Ергенката Надежда...

Бащата на Надежда Вишева, която стана финалистка в...

Отиде си най-старата жена в Гърция,...

Най-възрастната жена в Гърция е починала на 119-годишна...

Няма коментари към тази новина !