Ана-Мария и Гуна Иванова в тричасова балканска веселба

25.11.2009 15:00 | Видян 5246 пъти

Ана-Мария и Гуна Иванова в тричасова балканска веселба

Фолклорните певици Ана-Мария и Гуна Иванова от музикалната компания Diapason Records ще вземат специално участие в концерта „БЕРКОВСКАТА ДУХОВА МУЗИКА И ПРИЯТЕЛИ”, който ще се проведе на 3 декември от 19ч. в зала 1 на НДК.

Всяка от тях ще изпълни по две песни – една от своя репертоар и една от репертоара на Берковската духова музика. Песните ще бъдат  поднесени по нов начин - с нови, специално направени за случая аранжименти.

В концерта ще вземат участие още Йорданка Христова, Михаил Йончев,  Йордан Йончев – Гъмзата, Етиен Леви.
От Сърбия ще гостуват звездите Неда Украден и Любиша Самарджич.

„За мен ще бъде огромна чест да пея на една сцена с изтъкнати музиканти от България и Сърбия. Ще изпълня песента си „Сойка птица”, на публиката ще поднеса и специално изпълнение на емблематичната песен „Джелем, джелем” заедно с Берковската духова музика” – сподели Ана-Мария.

Гуна Иванова подготвя изпълненията на песента „Отвори ми, бело Ленче, вратата” и китка от македонски, северняшки и шопски ритми. Ето какво заяви фолклорната певица: „Фактът, че ще бъда част от концерта ме прави много щастлива. Благодаря на Берковската духова музика за топлата поканата да пея на тази сцена”.

Освен музикалните изпълнители, в програмата ще се включат актьорите Виктор Калев, Влади Въргала и Руслан Мъйнов, както и три танцови формации /етно, рап и модерен балет/.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

И ДА, И НЕ! Льо Солей: палачинки, но...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

И ДА, И НЕ! Селест: нещо френско,...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

Няма коментари към тази новина !