„Хипнотик” записва с голям симфоничен оркестър

02.11.2009 10:45 | Видян 5195 пъти

„Хипнотик” записва с голям симфоничен оркестър

Малко изпълнители и музиканти у нас могат да се похвалят за работата си със симфоничен оркестър. За всеки един артист е изключително престижно и в същото време доста скъпо да записва с оркестър. Докато за изкусителния класически квартет „Хипнотик” това е съвсем естествено. Четирите обаятелни млади дами - Мария Новева (цигулка), Марина Хинова (виолончело), Боряна Бекирска (виола) и Гергана Алексиева (цигулка) - имат в професионалното си портфолио две пиеси, записани съвместно с Българския симфоничен оркестър SIF-309. Едната е диско версия в стил от 70-те и е по темата на „Съдбата” от 5-та симфония от Бетовен. “Destiny” e последната творба на квартета и е създадена изцяло по идея на италианския композитор Маурицио Абени, работил със самия Бочели и автор на всички аранжименти на „Хипнотик”. Името на SIF-309 не е неизвестно за широката публика. Под ръководството на виртуозната пианистка Елена Чучкова, съпруга на композитора проф. Виктор Чучков, симфоничният оркестър е реализирал солиден брой записи за световноизвестни музикални и филмови продукции.

За звука на всички проекти и концерти на атрактивния дамски квартет се грижи един от най-известните и уважавани европейски тонрежисьори  - италианецът Марко Страчони. Връзката на „Хипнотик” с родината на Верди също не е случайна. Чаровните момичета се запознават с Марко покрай работата си със SIF-309. Страчони е носител на „Оскар” за звука на авторския филм на Кевин Костнър "Пощалионът” с композитор Луис Бакалов. Печели „Златен глобус” с казахстанския филм "Номад", режисьор Сергей Бодров и композитор Карло Силиото. Италианският тонрежисьор е работил с гениалния Енио Мориконе.

Любопитен и в същото време изнедаващ е фактът, че класическият квартет няма продуцент. Всички сценични изяви и успешно реализирани проекти момичетата дължат на безспорния си музикален талант и тънък мениджърски нюх. От самото начало като формация те организират сами всички свои концерти и студийни записи. Вероятно привлекателните музикантки са галеници на съдбата, защото работят с едни от най-добрите професионалисти на световно ниво в областта на музиката, без да разчитат на съдействието на продуценти.
 

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Попътен вятър: Фото на деня

Попътен вятър: Фото на деня

Геният и Диви коне очакват зрителите...

Филмовите заглавия ще се излъчат на малкия екран от...

Няма коментари към тази новина !