Липи: Бербатов е страхотен, а Божинов е скритото оръжие на България

08.09.2009 16:45 | Видян 5230 пъти | Гласували 2

Липи: Бербатов е страхотен, а Божинов е скритото оръжие на България

Селекционерът на световния шампион Италия Марчело Липи засипа с похвали Димитър Бербатов преди предстоящата изключително важна световна квалификация между "Скуадра адзура" и България утре в Торино. Специалистът също така сподели, че не очаква Станимир Стоилов да прави промени в схемата и "трикольорите" да играят офанзивно, въпреки че се нуждаят от трите точки, за да запазят шансове за Мондиал 2010. Освен това сподели, че Валери Божинов ще е скритото оръжие на представителния ни тим срещу първенците на планетата.

"Най-важният играч на България е Бербатов, който играе в един велик отбор. Откакто е в Манчестър, израстна още повече. Той е страхотен има изключителна техника и може да вкарва голове, но също така да изработва попаденията на своите съотборници. Когато го срещнахме в първата среща в София, за да го опазим, ни беше нужна максимална концентрация на всичките ни защитници. България има отлични изпълнители и неслучайно досега няма загуба в групата. Ще направи всичко възможно, за да стигне до второто място и да се класира на бараж. Уважаваме много нашия съперник", сподели Липи на пресконференцията в Торино преди мача.

"Дали българите ще играят по-офанзивно? Мисля си, че са един отбор, който не изневерява на своята тактика. Почти във всички мачове България игра с едни и същи футболисти в една и съща схема.  Този път тяхното скрито оръжие ще бъде Валери Божинов. Сигурен съм, че ще играят своя футбол без да се хвърлят сляпо в атака", допълни 61-годишния специалист, който обяви, че е съгласен на всякаква победа срещу България, дори с автогол.

Липи пробва схема с трима нападатели на днешната тренировка и най-вероятно "адзурите" ще ни атакуват със Симоне Пепе, Алберто Джилардино и Винчено Якуинта.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Няма коментари към тази новина !