Ванко 1 отърва затвора

08.02.2008 13:17 | Видян 11142 пъти | Гласували 4

Ванко 1 отърва затвора

Рап певецът Ванко 1 излежа присъдата си и беше освободен от затвора в Пловдив. Той беше признат за виновен за това, че от началото на 1999 г. до март 2003 г. е склонявал към проституция момичета, включително и непълнолетни. Певецът се възползва от поправка в Наказателния кодекс, която предвижда до три години лишаване от свобода за склоняване към проституция.

Иван Главчев, каквото е истинското име на певеца, изтърпя присъдата си от четири години и шест месеца за сводничество. Ванко 1 беше посрещнат от роднини, съпругата му и трите му деца, както и група тинейджъри, фенове на певеца. Главчев си пожела на излизане от затвора нов живот и да забрави миналото.

„Животът в затвора е като в играта „Биг Брадър", но при много по-сурови условия. Животът е хубав. Майка ми ще ме посрещне с агнешко", каза той.

Рапърът, който се фукаше с мерцедеси заяви, че възнамерява да реализира проекта си за Биг Брадър в затвора и сега ще търси сценарист, екип и продуценти. Той обаче все още няма конкретна идея кога този проект ще стане реалност.

Певецът заяви, че иска да върне хип-хоп музиката на пазара в България и оттук нататък ще прави само социална музика. Скандалният изпълнител, за които се чуваше, че има връзка с Венета Райкова съобщи, че пише книга.

Ванко 1 влезе доброволно в затвора на 23 април 2007 г. Той излежа напълно присъдата си за сводничество за много по-кратко време и беше на лек режим, тъй като работеше в тухларна фабрика извън затвора, където два изработени дни му се зачитаха за три.

Присъдата на рапъра беше за четири години и шест месеца. Той доизлежа оставащите му 13 месеца лишаване от свобода, тъй като е бил задържан три години и пет месеца. Ванко 1 трябваше да плати и глоба от 4 500 лева.

Деянията им са извършвани в Пловдив, Рим, Париж, Ница, Мадрид и Брюксел. Третият подсъдим по делото Петър Главчев - бащата на Ванко 1, не обжалва присъдата си и вече изтърпя наказанието. Той беше признат за виновен за това, че на 6 март 2003 г. е превел през границата на България лице с цел проституция.

Върховният Касационен съд отмени присъдата от 12 години лишаване от свобода на Ванко 1, след като влезе в сила поправка в член 155 от Наказателния кодекс. Скандалната поправка стана известна като "Ванко 1" и с нея наказанието за сводници е до 3 години затвор, а текстът, по който Ванко 1 беше осъден - "за склоняване на две и повече лица към проституция", бе променен така, че тежкото наказание от 10 до 20 години затвор да се прилага само, ако деецът е използвал наркотични вещества, за да упойва жените и да ги принуждава да проституират.

Снимка: Стандарт

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Няма коментари към тази новина !