Светлинно шоу и балонена фиеста отново отбелязват Деня на река Дунав във Видин

22.05.2024 12:52 | Видян 231 пъти

Светлинно шоу и балонена фиеста отново отбелязват Деня на река Дунав във Видин

Новият „Vidin Art Festival „The River“ очаква всички видинчани и гости на дунавския град за едно приятно и емоционално 4-дневно изживяване. Програмата изобилства от интересни събития, които започват на 28 юни и свършват на 1 юли.

И през четирите дни желаещите ще могат да се включат в атрактивна балонена фиеста - панорамно издигане с балон, при което откриващата се невероятна гледка към емблематичната крепост „Баба Вида“ няма да остави никого безразличен. Арт базарът ще предложи стоки и изделия на български производители.

Отново по подобаващ начин ще се отбележи и Денят на река Дунав, който според подписаната конвенция за опазването й е на 29 юни. Уникално светлинно шоу с фантастично съчетание на музика, светлинни ефекти и 3D Mapping ще подарят организаторите от Община Видин и Event Masters на всички ценители на красивото. Това ще се случи върху емблемата на града на брега на реката – Баба Вида.

За най-малките фестивалът ще предложи кукления театър „Патиланско царство“ и марионетното шоу „Цирк Мираж“, както и творчески работилници „Направи балон и полети към мечтите си“.
Две постановки ще зарадват любителите на театралното изкуство. „Убийство в първа класа“ с режисьор Евгени Будинов и „Игра за двама“ по сценарий на Иво Сиромахов и с участието на Сашо Кадиев ще се представят на сцената на Летния театър в средновековната видинска крепост. За феновете на седмото изкуство „Кино под звездите“ на крепостта Баба Вида ще поднесе „Пулсът на танца“ с режисьор Георги Костов.

Vidin ART Festival „The River” е събитието на 2024 г., което не трябва да пропускате. Фестивал – наслада за душата и сетивата!

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Мъж разказа какво е преживяването на...

Запален пътешественик хвърли светлина върху това какво...

Транс жената Джесика Алвес се...

Джесика Алвес е на лов за любов и разкри, че е...

Няма коментари към тази новина !