The Telegraph включи Созопол в класация за тайни дестинации

07.05.2024 10:21 | Видян 337 пъти

The Telegraph включи Созопол в класация за тайни дестинации

Игнорирайте пренаселените курорти и вместо това се насочете към зашеметяващи и все още "тайни“ крайбрежни дестинации в Европа, съветват от редакцията на британския ежедневник The Telegraph.

Ваканцията на море традиционно е най-предпочитания вид почивка през летния сезон. Затова е напълно естествено в най-популярните дестинации като Канарските острови, Дубровник или курортите в Гърция да няма къде да падне и игла през високия сезон. Въпреки това туристите все още имат възможност да прекарат добра почивка в Европа - бюджетна и на места без претъпкани плажове. Пътешественичката Елиза Мортън представя 10 предложения, "които си струва да опитате това лято“. Повечето от тях са на Балканския полуостров, а в своеобразната класация България е представена със Созопол.

"За крайбрежен филмов фестивал без цената в Кан, фестивалът на изкуствата "Аполония“ в Созопол може да е точното решение. Отвъд прожекциите, концертите и изложбите в края на лятото, които привличат любителите на изкуството всяка година обаче, градът на Южното Черноморие на България радва през цялата година с богатата си история, привлекателни плажове и неповторима атмосфера на старинен град. След като разгледате крепостта на Созопол от V век, възрожденските къщи от XVIII век и Археологическия музей, се отпуснете на пясъка на близките плажове - Централен или Хармани. Тези добре поддържани и подходящи за семейства заливи са изпълнени с кафенета и ресторанти, така че бирата българско производство няма да ви е твърде далеч“, пише Мортън.

Сред препоръчаните от нея дестинации са още Охридското езеро в Северна Македония, Ксамил и Дерми в Албания, водопадите Кравица в Босна и Херцеговина, езерото Балатон в Унгария, плажът Яз в Черна гора, Юрмала в Латвия и Криница в Полша.

Източник: Фокус

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Няма коментари към тази новина !