Новата комедия на Кентен Дюпю открива 77-ия фестивал в Кан

04.04.2024 16:47 | Видян 337 пъти

Новата комедия на Кентен Дюпю открива 77-ия фестивал в Кан

Le Deuxième Acte (Второ действие) на Дюпю, най-новият филм на плодовития френски режисьор и сценарист, който е и музикант, ще открие предстоящия фестивал в Кан. Представена извън конкурса като световна премиера на Кроазет във вторник, 14 май, тази комедия от четири части ще бъде пусната във всички френски кина в същия ден.

За да започне празненствата на 77-ото издание, един дързък и непредсказуем артист ще мине по червения килим в Grand Théâtre Lumière, заобиколен от целия си екип.

Режисьор, който прегръща свободата – в тон, форма и тема – Дюпю се освободи от условностите чрез вече обширна работа (13 игрални филма за 17 години), установявайки абсурда като самостоятелен жанр и разтърсвайки всички другите – за които Второто действие е перфектен пример!

Пътен филм, който се развива на фона на пластична хирургия (Пържола), гума убиец (Гума), ченгета без престъпления (Грешни полицаи), режисьор в търсене на най-добрия писък (Реалност), гигантска муха, обучена от бандити (Мандибули) , изба с времево-пространствени сили (Невероятно, но истина)...

Подобно на предишните, Второто действие се показва като нова mise en abyme около актьорството – вече една от централните теми на Яник и Даааааали! Актьорският състав е колкото престижен, толкова и неочакван: Леа Сейду, Винсент Линдън и Луис Гарел влизат в закачливата вселена на Кентен Дюпю за първи път, докато Рафаел Кенар се завръща за четвърти път след Мандибули, Пушенето причинява кашлица и Яник. Червеният килим обещава да бъде великолепен.

Те ще се присъединят към някои от най-ярките звезди на съвременното френско кино, които са част от съзвездието Дюпю, включително Ален Шаба, Беноа Поелворд, Жан Дюжарден, Адел Езаркопулос, Леа Дракър, Беноа Магимел, Анаис Демустие, Венсан Лакост, Жил Льолуш, Едуард Баер и Пио Мармаи.

Второто действие следва „Пушенето причинява кашлица“, представен през 2022 г. в официалната селекция, извън конкурса.

Церемонията по откриването на 77-ия фестивал в Кан ще бъде излъчена на живо по France Télévisions и Brut. във вторник, 14 май. Камил Котин ще служи като церемониалмайстор.

Многобройни кина във Франция ще прожектират церемонията и откриващия филм с подкрепата на Fédération Nationale des Cinémas Français (FNCF) и в партньорство с France Télévisions и Brut.

Синопсис

Флорънс иска да запознае Дейвид, мъжа, в когото е лудо влюбена, с баща си Гийом. Но Дейвид не е привлечен от Флорънс и иска да я хвърли в обятията на своя приятел Уили. Четиримата героя се срещат в ресторант насред нищото.

Продукция Chi-Fou-Mi Productions
Контакт с пресата Моника Донати
Френска дистрибуция Диафана дистрибуция
Международни продажби Кинология

Филмът ще бъде пуснат по френските кина на 14 май 2024 г.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Велико Минков е биологичен баща на...

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова...

Устата с патриотична песен за Гергьовден

Устата пуска новия си сингъл навръх Гергьовден, когато...

Няма коментари към тази новина !