Главчев се жени на 19, обича Формула 1 и Лили Иванова

02.04.2024 12:25 | Видян 388 пъти

Главчев се жени на 19, обича Формула 1 и Лили Иванова

Главчев води цялата рода да слуша Лили в Народния

Служебният премиер Димитър Главчев вече е купил билети за концерта на Лили Иванова в Народния театър на 20 май на цялата си рода, пише България днес.

Примата на родната естрада е любимата певица на човека, който трябва да състави новото правителство до дни.

"Почти всички нейни песни са ми любими. Харесвам много и Йорданка Христова. Понякога си ги пускам, когато почивам", казва Главчев.

Макар че е специалист по финанси и счетоводство, той е върл меломан. Слуша и класика, и рок - голям фен е на "Дийп Пърпъл", "Юрая Хийп", "Бийтълс", Ерик Клептън.

Най-често може да бъде забелязан на обиколки в Южния парк с колело. Колоезденето му е хоби от години. Като дете искал да стане професионален лекоатлет. До 7-и клас бил много активен в спорта, дори решил да кандидатства в 47-о спортно училище. Набелязал си лека атлетика и футбол. Преди това бил усвоил и хватки от различни бойни изкуства.

Малко известно е, че неговият брат - Николай Главчев, също минава през няколко спорта. Има и черен колан по таекуондо. Създател е на клуб "Ахил", в който и в момента малки и големи тренират и впечатляват с успехи.

Двамата братя Димитър и Николай обичат много и Формула 1. Служебният ни премиер е ходил на няколко ралита в Европа, а мечта му е да стигне до пистите в Малайзия и Бахрейн.

"Да си на рали, е невероятно изживяване. Емоцията и шумът около пистите са много силни. Звукът е нещо страшно. Но пък на телевизора вкъщи гледката е по-добра", споделя Главчев пред близките. Първата му Формула 1 е през 2003 г. в Австрия. Оттам се заражда друга негова страст. Вижда от други фенове и си купува тиролска шапка, по която закача значки от всичките си пътувания в чужбина. А значките са от много места, главно в Европа. Любими са му миниатюрни пирати от Сардиния, където гостувал на приятели едно лято, както и тази от Ерусалим, където бил преди години на Великден.

И двамата братя не обичат да говорят за личния си живот. Главчев има две деца - син Михаил и дъщеря Марина, и две внучета.

Другото хоби на служебния премиер е изобразителното изкуство. Трябва ли парламентарната група на ГЕРБ да избира картина за подарък на някого, всички звънят на Главчев - приятел е с доста художници.

Пред колегите си в парламентарната група е разказвал, че любимият му филм е "Амадеус".

Със съпругата си Павлина Андреева-Главчева се женят още когато Димитър е на 19 години. Според близките им, останал й верен и досега за връзки извън семейството никой не знаел.

Запазената марка на Димитър Главчев е да се включва с шега, когато градусът сред колегите му се покачва до червено.

"Смел, верен и честен. Отличен оратор, който умее да разведрява нажежената обстановка. Може да се каже, че е по-добър пожарникар и от Бойко Борисов в гасенето на конфликти", шегуват се съпартийците му.

На снимката: Служебният премиер Главчев с брат си Николай на Витоша

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

свързани новини

Главчев покорява върхове

Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Няма коментари към тази новина !