Силовакът на Мето Илиенски Иво Пилето, можел да оцелее, ако не бил пиян и дрогиран

28.02.2024 11:23 | Видян 365 пъти

Силовакът на Мето Илиенски Иво Пилето, можел да оцелее, ако не бил пиян и дрогиран

Чобанов едва се държал на краката си, когато нападнал младия шофьор, позволил си да паркира неправилно в "неговия квартал"

Как така в моя квартал някой ще влиза в насрещното движение? Мятам ези-тура! Ако се падне ези, ще се разправям с него.

Това казва Ивайло Чобанов-Пилето на своя приятел, който го вози с колата си на 26 януари в ранния следобед. Движат се по бул. “Черни връх”. Чобанов вижда пикап, паркирал неправилно на ул. “Златен връх”. След кратка разправия с шофьора Ивайло Чобанов пада на земята. Изпада в кома и след почти месец умира на 20 февруари. 3 дни по-късно от столичната полиция разпространиха клип от инцидента с молба към свидетели да се свържат с разследващите.

Във фаталния ден Пилето и приятелят му току-що стават от обяд в голяма пицария. Чобанов е изпил литър бяло вино, разказва по-късно шофьорът му пред разследващите. Огромният мъж на пасажерската седалка не е случаен. През 2012 г. е посочен от самбиста Благой Иванов-Багата като човека, който го е ранил тежко с нож в мутренския бар “Домби”. Няколко месеца по-късно Чобанов е арестуван заради сводничество, а до 2003 г. е част от ударните бригади на безследно изчезналия контрабандист от ВИС-2 Методи Методиев-Мето Илиенски.

След като Иво Пилето мята монетата в колата, се пада ези. “Ще се разправям с него”, заявил Чобанов на приятеля си и му наредил да спре. След това тръгнал към пикапа, паркирал неправилно в насрещното платно. Зад волана е 20-годишният Любен Попов. Там той изчаквал майка си, която влязла в близкия банков клон, за да тегли пари.

Следва екшънът, който се вижда и на кадрите, разпространени от полицията. Иво Пилето тръгнал към шофьорската врата на пикапа и започнал да чука по стъклото. В този момент приятелят му е паркирал точно зад автомобила. Получил съобщение по телефона си и се загледал в апарата.

Любен Попов отворил прозореца, а Чобанов му заповядал да излезе навън. Попов отказал и затворил стъклото. В следващия момент майката на шофьора се върнала с парите от банката и седнала на седалката до сина си. Малко по-късно Ивайло Чобанов със сила успява да отвори вратата на пикапа. Нападнатите твърдят в показанията си, че мъжът е бил агресивен и е дърпал Любен Попов от шофьорското място, за да го извади навън. Дори помислили, че това е грабеж, защото често теглили пари от този клон на банката. Нападателят лъхал силно на алкохол. В следващия момент на клипа от камерата се вижда удар от автомобила, след което Иво Пилето полита назад и пада на земята.

Според обвинението на прокуратурата Любен Попов е ударил Чобанов с юмрук. Той обаче отрича и казва, че го е изблъскал с крака, защото е бил уплашен.

В четвъртък Софийският градски съд освобождава Любен Попов без мярка за неотклонение по обвинението за умишлено нанесена лека телесна повреда, след което Чобанов е паднал и се е ударил фатално.

Всъщност Пилето пада на асфалта точно в момент, когато оттам минава кола. Любен Попов веднага става от шофьорското място и издърпва тялото на Пилето, защото главата му е била под задната лява гума на изчакващия да се включи в бул. “Черни връх” автомобил.  

20-годишният Любен Попов, обвинен от прокуратурата за причиняване на смърт по непредпазливост на Ивайло Чобанов-Пилето, беше изведен от съдебната палата със служители на Главна дирекция "Охрана".

Причината са съмнителни типове, които са забелязани от адвокатите му в храма на Темида - точно до залата, където Апелативният съд потвърди определението на градския, че няма да има мярка за неотклонение, наложена на Попов, съобщава "24 часа".

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Жената на Домусчиев с Хилари, обръща...

Жената на Домусчиев с Хилари, обръща се "на ти" към нея:...

Българският филм Петя на моята Петя с...

Един от най-популярните български игрални филми за...

Няма коментари към тази новина !