Америка се превръща в комунистическа страна: Тръмп

24.02.2024 07:40 | Видян 1259 пъти

Америка се превръща в комунистическа страна: Тръмп

Доналд Тръмп заяви, че е обект на политическо преследване и сравни съдбата си с тази на руския опозиционер Алексей Навални, който умря миналата седмица в затвора, предаде Франс прес.

Бившият президент на САЩ бе осъден в петък на 355 милиона долара глоба за финансови измами за изопачаване на реалната стойност на империята му от недвижими имоти с цел по-изгодно финансиране от банките. Той оприличи тази санкция на начина, по който бе третиран главният опозиционер на Владимир Путин в Русия.

„Това е един вид като с Навални. Форма на комунизъм или на фашизъм“, заяви той на проява в Южна Каролина.

Тръмп нарече съдията по делото „ненормалник“: „Този тип беше решил, че съм виновен още преди началото на съдебния процес“.

Попитан от журналистка от „Фокс нюз“, Тръмп не спомена Путин, а само приветства Навални като „много смел мъж“, който по думите му е трябвало да си стои на сигурно в чужбина, вместо да се връща в Русия.

„Това се случва и в нашата страна. Превръщаме се в комунистическа страна в много отношения“, каза той.

Смъртта на Навални породи вълна от възмущение в западните страни, а американският президент Джо Байдън каза, че руският му колега Путин е отговорен за нея.

Тръмп обаче не реагира веднага и бе атакуван затова от опонентката си в първичните избори при републиканците Ники Хейли.

„Фактът, че не казва нищо за Навални, показва, че или е на страната на Путин и мисли, че е добре да убиваш политическите си опоненти, или просто не смята, че това е важно“, заяви тя в неделя.


автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Най-татуираната българка лъсна чисто...

Над 100 картини е нашарила по цялото си тяло брокерката...

Майк Тайсън срещу Джейк Пол е обявен...

Предстоящата боксова среща между живата легенда на...

Няма коментари към тази новина !