Нов портрет на крал Чарлз, част от спорна схема за £8 милиона

17.01.2024 15:45 | Видян 453 пъти | Гласували 1

Нов портрет на крал Чарлз, част от спорна схема за £8 милиона

Новият официален портрет, показващ крал Чарлз III в замъка Уиндзор с пълните му военни регалии, ще бъде разпространен на обществени сгради, които кандидатстват за безплатно копие по нова схема за £8 милиона

Нов официален портрет на крал Чарлз III беше разкрит - и е готов да бъде изложен в обществени сгради в Обединеното кралство като част от спорна схема, финансирана от правителството на стойност £8 милиона, пишат от Mirror.

Чарлз е изобразен в пълна регалия в замъка Уиндзор, облечен в униформата си на Кралския флот като адмирал на флота и изобилие от официални медали и отличия.

Монархът беше уловен миналата година от фотографа Уго Бърнанд, който също направи коронационните портрети на краля и кралицата и техните сватбени снимки от 2005 г. Сериозно изглеждащият Чарлз може да бъде видян да стои в големия коридор на кралската резиденция, докато отпуска дясната си ръка върху девствените си бели ръкавици върху антична маса и стиска меч в лявата си ръка.



Съвети, съдилища, училища, полицейски сили и противопожарни и спасителни служби са сред институциите на Обединеното кралство, които вече могат да кандидатстват, за да изискат официалния рамкиран портрет на монарха безплатно - въпреки че е напълно незадължително за тях да го направят. Кабинетът каза, че този ход продължава традицията, според която много институции показват официални портрети на кралица Елизабет II.

Но антимонархическата кампания Republic определи инициативата като "срамна загуба на пари", когато беше обявена преди коронацията миналата година. Греъм Смит, главен изпълнителен директор на Republic, каза: "Във време, когато мнозинството от местните съвети повишават данъците и съкращават обществените услуги, когато училищата и болниците изпитват трудности, да похарчиш дори £1 за тази глупост би било твърде много."

Той добави: "Правителството е загубило заговора, ако смятат, че хората искат парите им да бъдат похарчени за снимки на Чарлз. Те трябва да премахнат тази схема и да насочат парите там, където наистина са необходими."



Вицепремиерът Оливър Доудън каза: „Присъединяването на Негово Величество Краля бележи нова глава в нашата национална история. Показването на този нов портрет ще послужи като напомняне на всички ни за примера, даден от нашия най-висш държавен служител и се надявам, че толкова много допустимите организации, доколкото е възможно, ще желаят да продължат тази горда британска традиция и да почетат царуването на нашия крал."

Службата на кабинета каза: „Присъединяването на Негово Величество бележи началото на ново царуване и правителството на Обединеното кралство смята за правилно публичните власти, като част от тъканта на нашата нация, да имат възможността да отбележат този момент, да укрепят гражданската гордост и да размишляват новата ера в нашата история“.

На своя адмирал на флота (фрак № 1) кралят носи своята яка с жартиер и значка на суверена и звезда на жартиера, своята звезда на бодил, значка на суверена на Бат, своя Орден за заслуги, кралската викторианска верига на Кралския викториански орден и GCVO Sash, както и множество медали на неговата лента за медали.

През февруари схемата ще бъде разширена, за да включи градски, енорийски и общински съвети и спонсорирани от Министерството на отбраната кадетски сили. Очаква се портретите да бъдат доставени между февруари и април тази година.


автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Бащата и братът на Ергенката Надежда...

Бащата на Надежда Вишева, която стана финалистка в...

Отиде си най-старата жена в Гърция,...

Най-възрастната жена в Гърция е починала на 119-годишна...

Няма коментари към тази новина !