Стефан Командарев с нов филм след Уроците на Блага

28.12.2023 16:51 | Видян 389 пъти

Стефан Командарев с нов филм след Уроците на Блага

 

"От 16-и март започваме нов филм!"


 

Това обяви пред БНР режисьорът Стефан Командарев и уточни: "Вече са избрани места за снимки и подготвяме снимачен план. ... Мечтите нямат лимит и се надяваме той да е дори по-успешен от "Уроците на Блага".

 

Филмът ще бъде копродукция между три европейски държави, обясни режисьорът:


 

"Правил съм филми и с изключително малък бюджет и със среден, но по-важно е желанието за кино, майсторството на целия екип и най-вече актьорите, за да се получи нещо завладяващо на екрана".


 

По думите на Командарев кампанията за българската номинация за "Оскар" - филмът му "Уроците на Блага" - е била възможно най-добрата:


 

"Българските институции - в лицето на Министерството на културата, на Националния филмов център и на Националния фонд "Култура" - реагираха много адекватно. Бяхме в предвижданията на всички големи киноиздания, че ще бъдем в краткия списък, ние си свършихме достойно работата, но не попаднахме в този списък. ... Не е толкова лесно и не е само въпрос на качествата на филма. Има много пари, интереси, много лобиране. Но ние нашата работа си я свършихме по максимално добрия начин".


 

Стефан Командарев беше сред победителите в кампанията на БНР "Българските посланици на културата 2023". 12-има творци, които бяха обявени на 20 декември на тържествена церемония в Софийската градска художествена галерия, са: директорът на Софийската опера и балет акад. Пламен Карталов, оперната певица Александрина Пендачанска, писателят Захари Карабашлиев, художничката Дили Бозаджиева, писателката Теодора Димова, диригентът Десислава Стефанова, музикантът Теодосий Спасов, актьорът Руси Чанев, цигуларят Васко Василев, художничката Кина Бъговска и режисьорите Явор Гърдев и Стефан Командарев.


 

Творците са номинирани от слушателите на БНР, а изборът кои от тях да бъдат посланици на културата е на жури с председател министърът на културата Кръстю Кръстев и членове: Кирил Вълчев – генерален директор на БТА, Райна Манджукова – изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за българите в чужбина, Снежана Йовева-Димитрова – директор на Държавния културен институт към Министъра на външните работи, Димитър Стоянович – журналист в БНТ, Митко Новков – журналист в БНР и Нина Цанева – журналист в БНР, която е автор на инициативата.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Няма коментари към тази новина !