Запознайте се с Франсоаз Бетанкур Майерс, най-богатата жена в света, която струва $87млрд.

28.12.2023 13:21 | Видян 376 пъти

Запознайте се с Франсоаз Бетанкур Майерс, най-богатата жена в света, която струва $87млрд.

Тя е 70-годишна внучка на основателя на L'Oreal Юджийн Шулер


 

Франсоаз Бетанкур Майерс, 70-годишната внучка на основателя на L'Oreal Юджийн Шулер, е най-богатата жена в света според индекса на милиардерите на Bloomberg.


 

Майерс притежава почти 88 милиарда долара, най-вече благодарение на дела си в L'Oreal. Тя е на 13-а позиция в списъка на Bloomberg и е подобрила с $16 милиарда тази година.


 

Шулер, фармацевт, основава компания, която се превръща в L'Oreal през 1909 г.


 

Дъщеря му, майката на Бетанкур Майерс, Лилиан, наследява богатството на Шулер и контрола върху компанията след смъртта му през 1957 г.


 

Заедно със съпруга си, Андре Бетанкур, френски политик, Бетанкур бяха добре известни във Франция със своите бляскави партита.


 


 

Но Бетанкур Майерс не се интересуваше много от начина на живот на родителите си, предпочитайки да остане вкъщи и да свири на пиано или да чете, съобщи Vanity Fair.


 

Бетанкур Майерс имала тежки отношения с майка си


 


 

Отношенията майка-дъщеря са обтегнати, откакто Бетанкур Майерс е тийнейджър.


 

„Франсоаз беше тежка и бавна“, каза веднъж Бетанкур за Vanity Fair. „Винаги една обиколка зад мен.“


 

Бетанкур също нарече Франсоаз "студено дете" в интервю за френски вестник, според The New York Times.


 

Майерс е написала книги на теми, вариращи от гръцката митология до юдаизма и католицизма.


 

Най-новата й книга, библейски коментар, озаглавен „Regard sur la Bible“, е публикувана през 2008 г., според страницата й в Amazon.


 

Бетанкур Майерс също седи в борда на L'Oreal и председателства холдинговата компания на семейството.


 

Тя има 33% дял в L'Oreal и е член на борда.


 

Връзката й с майка й достига повратна точка, когато Бетанкур Майерс инициира продължила десетилетие семейна вражда за нейното наследство.


 

В делото Майерс твърди, че фотографът François-Marie Banier е използвал приятелството си с майка й Лилиан, за да манипулира възрастната наследница да му даде около 1,3 милиарда евро (1,4 милиарда долара) в брой, произведения на изкуството и застраховки живот, съобщава The New York Times .


 

Бетанкур, която беше диагностицирана с деменция, оспори твърдението на дъщеря си, каза, че тя свободно споделя активите си с Banier.


 

В писмо от 2008 г. до Banier Бетанкур описва връзката им с него, като пише: „С теб съм като майка, любовник, всички чувства преминават през мен. Кара ме да треперя“, според Vanity Fair.


 

Майерс каза пред френско новинарско списание през 2009 г., че „целта на г-н Banier е ясна: да отделя майка ми от нашето семейство, за да печели от нея. Няма да позволя това да се случи“.


 

Делото беше изправено пред съда през 2015 г. Banier беше осъден за „abus de faiblesse“ или „злоупотреба със слабост“.


 

Той беше осъден на две години и половина затвор и трябваше да плати на Бетанкур 158 милиона евро обезщетение.


 

По-късно присъдата и плащането бяха отменени при обжалване.


 

Дядото на Бетанкур Майерс, Юджийн Шулер, е похвалил публично „динамизма“ на Адолф Хитлер в ранните години на нацистка Германия и е бил разследван като колаборационист на нацистите след края на Втората световна война, съобщи Áine Cain от Insider.


 

Майерс наследи десетки милиарди долари, когато майка й почина през 2017 г., и ценни активи като това имение в предградията на Париж:


 


 

Майерс е живяла и в този дом:


 


 

Бетанкур Майерс не е запазила всичките си пари за себе си. През април 2019 г. тя беше сред френските милиардери, които обещаха милиони, след като катедралата Нотр Дам се запали, съобщи Insider.


 

Бетанкур Майерс също така е президент на фондация Bettencourt Schueller, благотворителната организация, която тя съосновава през 80-те години. Организацията издава безвъзмездни средства за подкрепа на изследвания в областта на науките за живота и изкуствата, според уебсайта й.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Няма коментари към тази новина !