Силвия Лулчева с булчинска рокля в Сатирата

31.10.2023 13:42 | Видян 332 пъти

Силвия Лулчева с булчинска рокля в Сатирата

Актрисата Силвия Лулчева влиза в главната роля в новата постановка на Сатиричния театър “Алеко Константинов” с многозначителното заглавие “Булчинската рокля”, което имаше своето премиерно представление на Голяма сцена. Пиесата е от австриеца Щефан Фьогел - той е един от най-търсените немскоезични драматурзи и бързо става известен в Европа с комедиите си, които са вече повече от двайсет. Те се играят на много места по света - Австрия, Германия, Швейцария, Чехия, Словакия, Полша.


 

Навсякъде получава висока оценка за това, че владее до съвършенство всички комедийни драматургични и психологически правила и умее да изгражда изключително жив диалог, лишен от евтини закачки. У нас пиесата е преведeна от Владко Мурдаров, режисьор е Съни Сънински, музиката е на Милен Кукошаров, сценографията - на Никола Тороманов, а костюмите - на Свила Величкова. Ето какво казва Сънински за премиерното представление: “Всяко табу е подходящо за комедия” казва драматургът Щефан Фьогел, а пиесата му “Булчинската рокля” е поредното потвърждение.


 

В нашия спектакъл " Булчинската рокля” има повод да погледнем зад комичното и да поговорим честно за любовта или липсата на такава. Както се случва в живота, “малкото камъче” обръща съдбата ни. Особено ако сме потискали истината, ако сме заблуждавали себе си, че човекът до нас е подходящият избор, че всичко върви както трябва, че животът ни е подреден, че не живеем никак лошо и т. н. и т. н. Освен Силвия Лулчева, на сцената ще видим още Петър Калчев, Полин Лалова, Мартин Каров и студенти от Театрален колеж “Любен Гройс”. Следващите представления са на 1-ви, 11-и и 24-ти ноември.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Няма коментари към тази новина !