Радж Капур и Кейти Мълан са продуценти и шоурънъри на 96-ите Оскари

18.10.2023 16:41 | Видян 318 пъти

Радж Капур и Кейти Мълан са продуценти и шоурънъри на 96-ите Оскари

Червеният килим и ключовите творци на изкуството се завръщат

Продуцентът на телевизионни събития на живо Радж Капур е посочен за изпълнителен продуцент и шоурънър, Кейти Мълан за изпълнителен продуцент, а Хамиш Хамилтън за режисьор на 96-ите Оскари®, обявиха днес главният изпълнителен директор на Академията Бил Крамър и президентът на Академията Джанет Янг. Това ще бъде първият път, когато Капур и Мълан ще бъдат изпълнителни продуценти, а Хамилтън ще режисира Оскарите за четвърти път. Капур е работил по шоуто през последните седем години и последно е бил продуцент на 95-ите Оскари. Оскарите ще се излъчат на живо по ABC и ще бъдат излъчени по целия свят в неделя, 10 март 2024 г.


 



Динамичен творчески екип се завръща от 95-те Оскари, за да работи с Капур, Мълан и Хамилтън, за да помогне за оформянето на визията и посоката на 96-те Оскари, включително творческият директор Кени Гравилис, дизайнери на продукцията Мисти Бъкли и Алана Билингсли, изпълнителен продуцент на шоуто на червения килим Дейвид Чембърлин, и творческите консултанти по червения килим Лиза Лав и Раул Авила.

„Радж и Хамиш бяха невероятни сътрудници на Оскарите и ние сме щастливи да приветстваме тях и Кейти да ръководят 96-ите Оскари“, казаха Крамър и Янг. „Тяхната дълбока любов към киното, свежа визия и огромен телевизионен опит на живо са перфектни за нашето ново ново шоу. Вълнуваме се да работим с тях и нашия забележителен творчески екип – Кени Гравилис, Мисти Бъкли и Алана Билингсли, Дейвид Чембърлин, Лиза Лав и Раул Авила – за да представим изключително шоу за публиката по целия свят.“

„Като канадско момче от южноазиатски произход и момиче от Лондон, което е израснало, гледайки Оскарите, мечтаейки да бъде част от тях, това е моментът „ощипете ме“!“, казаха Капур и Мълан. „Това беше изключителна година за филмите и е абсолютна привилегия да ръководя екипа, празнуващ световната филмова индустрия и удивителните таланти, които вдъхват живот на тези кинематографични истории. Посветили сме се на това да го превърнем в забележителен празник за всички.“

„След като работихме с Радж, Кейти и Хамиш по много специални и запомнящи се проекти през годините, ние имаме пълно доверие в тяхната визия за 96-ите Оскари“, каза Роб Милс, изпълнителен вицепрезидент, Несценаризирани и алтернативни развлечения, Walt Disney Television. „Тяхната креативност, заразителна енергия и искрена любов към филмите ще бъдат билетът да превърнем тазгодишната церемония в незапомняща се вечер.“

Капур спечели шест номинации за наградата Emmy® и спечели за изпълнителен продуцент на изключителния вариетет (предварително записан) „Adele: One Night Only“. В допълнение към няколко шоута на Оскарите, заслугите на Капур включват „The GRAMMY Awards®“, „ACM Awards“, „Latin GRAMMYS“, „The Emmy Awards“, „Beauty and the Beast: A 30th Celebration“, „Norman Lear: 100 Years“ на музиката и смеха“ и специалните „The Disney Family Singalong“.

Мълан е изпълнителен продуцент, шоурънър и партньор в глобалната компания за продукция на събития на живо Done + Dusted. Работата й в развлечения на живо варира от продуциране на церемониите по откриването и закриването на Олимпийските игри в Лондон до „Малката русалка на живо!“ Скорошните кредити на Мълан включват „Красавицата и звярът: 30-то празненство“, „Влезте в… Филмите“, няколко телевизионни промоции за Коледа и Нова година и франчайза „Семейно пеене на Disney“.

Хамилтън направи дебюта си на Оскарите, като режисира телевизионното предаване на 82-рите Оскар® през 2010 г. и впоследствие режисира 86-ите и 87-те Оскар, като и двете му донесоха номинации за Еми. Той е режисьор на много други прочути телевизионни събития на живо, включително „Наградите Еми“, „Наградите ГРАМИ“, 14 шоута между полувремето на Супербоул (последно през 2023 г. с участието на Риана) и церемониите по откриването на Олимпийските игри в Лондон през 2012 г. Хамилтън спечели 11 номинации за награда Еми, награда Пийбоди, награда БАФТА и номинация за награда ГРАМИ за специалния мюзикъл „Роби Уилямс – На живо в Албърт“. Той е партньор в световната компания за продуциране на събития на живо Done + Dusted.

Гравилис се завръща, за да концептуализира ключовото изкуство за тазгодишната маркетингова кампания на Оскарите. Неговата дизайнерска агенция, Gravillis Inc., наскоро ребрандира Orion Pictures и разработи емблематично ключово изкуство и кампании за легиони от филми, включително „Дюн“, „Лятото на душата (…Или, когато революцията не можеше да бъде излъчена по телевизията)“, „Птици“ of Prey,” “Queen & Slim,” “BlacKkKlansman,” “Bohemian Rhapsody,” “Free Solo,” “Iris” и много други. Член на отдела за маркетинг и връзки с обществеността на Академията, Гравилис също създаде плакати и съпътстващи материали за магазина на дребно на Музея на филмовата академия.

Бъкли и Билингсли се завръщат като дизайнери на продукцията за тазгодишното шоу. Те спечелиха номинации за Еми за работата си по 95-ите Оскари. Бъкли е проектирал световни турнета и продукции за артисти като Ариана Гранде, Кейси Мъсгрейвс и Ко

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Велико Минков е биологичен баща на...

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова...

Устата с патриотична песен за Гергьовден

Устата пуска новия си сингъл навръх Гергьовден, когато...

Няма коментари към тази новина !