Брад Пит пуска на пазара розово шампанско, наречено Petite Fleur

05.10.2023 15:49 | Видян 607 пъти

Брад Пит пуска на пазара розово шампанско, наречено Petite Fleur

Petite Fleur е розово шампанско, което се състои от 65% Шардоне Grand Cru 2019, 30% Шардоне Grand Cru от вечния резерв и 5% Пино Ноар.

Това е последното от дългата поредица високопрофилни издания на актьора, който за първи път навлиза в търговията с вино през 2011 г.

През същата година Пит и вече бившата му съпруга Анджелина Джоли купуват Château Miraval в Прованс за 67 млн. долара.

Сега бившата двойка е въвлечена в ожесточена бракоразводна битка за имението, която е наречена "Войната на розетата".

Въпреки това Пит продължава да произвежда вино в партньорство със семейство Перин, собственици на Château de Beaucastel в Châteauneuf-du-Pape.

Pitt, Perrin и друга винарска фамилия, Péters, обединяват усилията си, за да създадат къщата за шампанско Fleur de Miraval.

През 2020 г. те пускат на пазара 20 000 бутилки от лимитирана серия шампанско, наречена Exclusivement Rosé. През 2021 г. те го последват с ER2, чиято препоръчителна цена е 320 евро за бутилка.

И двете издания се оказаха успешни, така че сега те се завърнаха на пазара с Petite Fleur.

Това ново кюве е с по-малък дял резервни вина от Exclusivement Rosé. Този път екипът на винопроизводителите не е използвал процеса Remise en Cercle, а Пино ноар е винифициран като червено вино.


 

То ще се продава на по-достъпна цена от предишните издания, въпреки че официалната препоръчителна цена на дребно все още не е оповестена.

Според екипа на винопроизводителите Petite Fleur "се отваря с великолепен букет от пролетни цветя, с нотки на божур и глог, преплетени с ярки, сочни червени плодове като малина и касис. Устните са изящно сочни и пълни, озарени от свежи, лимонови цитрусови нотки, рубинен грейпфрут и мандарина, с фин диафанен финал".


 

 Credit: Champagne Fleur de Miraval

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

И ДА, И НЕ! Льо Солей: палачинки, но...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

И ДА, И НЕ! Селест: нещо френско,...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

Няма коментари към тази новина !