Надявам се да е човешка грешка, а не начин на мислене: Мира Добрева за скандала с Тото

02.08.2023 15:09 | Видян 781 пъти

Надявам се да е човешка грешка, а не начин на мислене: Мира Добрева за скандала с Тото

Скандалният разговор в подкаста на Тото от "СкандаУ" между него и Тити Папазов предизвика бурна вълна от реакции, а на рапъра, в крайна сметка, му се наложи да се извинява публично за стореното.

В разговора Тити Папазов признава как преди години хванал жена си в изневяра й решил за наказание да й обръсне косата. Тази ситуация, сложена до актуалната с 18-годишната Дебора, обезобразена по особено жесток начин с макетно ножче, звучи стряскащо. Ето как реагира на това и Мира Добрева, която пусна видео, в което коментира не само този случай, но и разговаря с инфлуенсърка от Стара Загора, за която стригането на коси изобщо не се оказа изненадващо.

"Агресията в социалните мрежи, макар самата аз да не съм потърпевша, е поразяваща. Хората са толкова готови да осъждат, без изобщо да знаят какво стои за едно действие или бездействие на определена известна личност. Ето, случая с Тити Папазов и Тото - един случай, който не съм гледала за съжаление. Вече този клип не може да се види. Видях, че Тото днес се извини. Но когато си на живо ти не винаги реагираш по най-адекватния начин. Още повече, че в този подкаст там се пие, предполагам, че алкохола отпуска задръжки, които иначе човек не би допуснал, ако е в трезво състояние.

Не, че се изправям тук, за да бъда защитник на един или друг човек, но разбирам защо Тото не е могъл да реагира на момента и днес му се наложи да се извинява. Но не разбирам как може Тити Папазов да разказва тази история - как е обръснал главата на едно момиче, като пример и героиство. Как може един човек на такава възраст, с едни такива големи постижения за българския баскетбол, да се смее на това нещо. Озадачаващо е и искрено се надявам да е просто човешка грешка, недомислица, а не начин на мислене. Искрено се надявам да няма такъв пример оттук нататък", споделя тв водещата.

От разговора, който провежда с инфлуенсърката Дари пък, става ясно, че тя познава и извършителя, и момичето, макара и задочно, само по лице, тъй като "Стара Загора и малък град и всички се знаем".

"Насилието в Стара Загора има почерк и той съвсем не е от вчера. За мен този ден, в който видях новината, започна съвсем нормално. Отворих Инстаграм, видях новината, снимката на момчето, информация за 400 шева и отдолу "лека телесна". После като прочетох, че е имало стригане, побой... особено стригането, изобщо не се изненадах! Защото тази заплаха е доста често срещана, вероятно не само в Стара Загора, а и в други от по-малките градове, но за там мога да гарантирам.

През 2015-2016-та година това беше нещо като тенденция. Тогава беше, мисля, първо фейсбук група и всичко в нея беше без цензура. Публикуваха се не само голи снимки на момичета, ами направо половите актове. Хората търсят поле за изява и голяма част го намират тук, в социалните мрежи... Аз не съм учител, не съм адвокат, не съм професор, нямам сериозна професия, но мога да застана и да говоря от името на човек, който е бил в батака. Далеч нямам претенции, че съм високоинтелектуална, много красива или нещо друго, но искам да ви разкажа за една грозна истина, която толкова дълго време се е премълчавала, защото хората ги е страх и е по-лесно да напишеш статус "тая е такава, онази е онакава". Кой може да застане и да говори с лицето си?

Грозната истина е, че тормоза е навсякъде и не е само физическото действие. Има вербален тормоз, тормоз в семейството, от ранна детска възраст, тормоз в училище, но никой не говори за тези неща и ние трябва да стигнем пак до такава грозна ситуация, за да стане някакво чудо за три дни. Сега ще си говорим, всеки ще бъде супер възмутен, ще има протести, дай Боже и някакви реформи в съдебната система. Аз мога обаче само да се обърна към всички жени и мъже, които са ставали жертва на това, и да им кажа: Говорете!

Специално за бръснатата глава, аз мога да гарантирам за едно момиче, което е минало по абсолютно същия път - връзка, изневяра, бръснене на глава. Един вид като някакво наказание... Но тук става дума и за разрези, за чупене на нос, за побой. Доколкото аз разбрах всичко е станало заради голи снимки, разпространявани на момичето - дали тя сама или някой друг, няма как да знам. Но заради тези снимки момчето е изревнувало, проявило е агресия и всички знаем как завършва ситуацията", споделя инфлуенсърката. И добавя:

"Стара Загора е малък град, всички се знаем, познаваме, а въпросният извършител дълги години беше охранител в едно от нощните заведения в града. 7-8 години. Познавам го задочно, по лице. Момичето също съм я виждала, разбрах, че ме е следвала в социалните мрежи, но дотам."

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Няма коментари към тази новина !