Започна Седмицата на българското кино в Скопие

23.06.2023 13:56 | Видян 310 пъти

Започна Седмицата на българското кино в Скопие

На 21 юни 2023 г. в Кинотеката на РСМ в Скопие започна Седмицата на българското документално кино, която ще продължи до 27 юни, съобщиха от Български културно-информационен център Скопие.

Седмицата на българското документално кино бе открита с прожекцията на филма "Стражарите на нашата съвест". В седемте вечери, посветени на автори от новата документална вълна на българското кино, както и на класически автори, посетителите ще имат възможност да гледат десет късометражни и пълнометражни дела. Седмицата на българското документално кино пред публиката в югоизточната съседка се реализира с подкрепата на Българския културно-информационен център в Скопие, а входът е свободен.

Автори на филмите от тази селекция са Станислав Дончев, Йордан Тодоров, Борислав Колев, Андрей Паунов, Светослав Стоянов, Коста Биков, Тонислав Христов, Елдора Трайкова, Панчо Цанков и Анри Кулев.

Сценаристът Петя Александрова и кинокритикът и киноисторик Росен Спасов бяха гости на откриването и с тях публиката имаше възможност да разговаря за филмовите прожекции и кино програмата.

От днес почитателите на филмовото изкуство в Скопие ще могат да гледат документалните филми "Сънувам музика", "Есенно", "За хората и мечките", "Татко снима мръсни филми", "Стоичков", "Проблемът с комарите и други истории", "Последните черноморски пирати", "Гражданинът Кино" и "Добрият пощальон", съобщиха още от БГКИЦ-Скопие.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Няма коментари към тази новина !