US киноиндустрията се е превърнала в производство на боклук за инфантилна публика: Шеф на руска ТВ

18.06.2023 18:41 | Видян 343 пъти

US киноиндустрията се е превърнала в производство на боклук за инфантилна публика: Шеф на руска ТВ

Американската киноиндустрия се е превърнала в производство на боклук за инфантилна публика, заяви Константин Ернст, ръководител на руския Първи канал, в четвъртък по време на Петербургския международен икономически форум (ПМИЕФ).

"От една страна, Холивуд е наистина най-голямата машина за производство на филми в света. От друга страна, през последните 15 години Холивуд произвежда толкова много глупости", каза Ернст по време на дискусия за руската кинематография на SPIEF.

Според Ернст всички "сериозни хора" са напуснали, за да правят телевизионни сериали, защото филмите "са станали детски".

Големите холивудски студия - Universal, Sony, Disney, Paramount и Warner Bros - включиха Русия в черния списък през март 2022 г. в знак на протест срещу войната на Москва в Украйна. Някои руски официални лица, включително бившият президент Дмитрий Медведев, който в момента е заместник-ръководител на Съвета за сигурност, одобриха пиратството като начин за отмъщение. Руските киносалони обаче се справят добре с показването на местни продукции.

 

Ернст твърди, че най-голямата пречка пред местната индустрия е това, което той описва като "мазохистична психика", възпитавана у руснаците през 20-и век, която се изразява в убеждението, че всичко, което е произведено в чужбина, е по-добро.

Първи канал неотдавна продуцира първия в историята филм, заснет в космоса, "Предизвикателството", който беше пуснат през април. В интервюта за популяризиране на филма Ернст казва, че всички актьори и екипът са фенове на холивудския блокбъстър от 2013 г. "Гравитация", но докато американският филм е изцяло CGI, руският филм е "направен с истинско масло".

Ръководителят на студио "Мосфилм" Карен Шахназаров също направи язвителни коментари за съвременната кинематография, като заяви, че тя е на нивото на "пещерните рисунки".

"Ще се изненадате, но аз не смятам киното за изкуство, въпреки че цял живот се занимавам с него", заяви 70-годишният режисьор на "Белият тигър" (2012) и "Анна Каренина": (2017).

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Няма коментари към тази новина !