Бионсе купи най-скъпата къща в Калифорния: W

14.06.2023 12:14 | Видян 485 пъти

Бионсе купи най-скъпата къща в Калифорния: W

Бионсе е на турне до края на септември, но изглежда, че когато то приключи, ще има нов дом, който да я чака. Според TMZ Бионсе и съпругът ѝ Джей-Зи са платили 200 млн. долара за комплекс от 30 000 кв. м в Малибу, разположен директно на Тихия океан. Тази цена го прави не само най-скъпото жилище, продавано някога в щата Калифорния, но и втората най-скъпа сделка с жилищен имот в американската история, съобщи wmagazine.com.

Разбира се, домът има и завидно архитектурно значение. Това е една от малкото американски къщи, проектирани от японския майстор-архитект Тадао Андо. Дизайнерът Том Форд е сред първите американци, които поръчват на Андо да проектира дом. Навремето той е притежавал обширно ранчо в Ню Мексико, което продава още през 2016 г. Известен противоречив рапър скандално купил къща на Андо в Малибу, за която сега се съобщава, че е в окаяно състояние. Говори се, че бившата съпруга на този рапър Ким Кардашиян неотдавна е отлетяла за Япония, за да се срещне с Андо и да се консултира за дизайна на собствения си бъдещ дом на мечтите.

Новият дом на Бионсе първоначално е поръчан от колекционерите на модерно изкуство Бил и Мария Бел (Бил е син на създателите на сериалите "Млади и неспокойни" и "Смели и красиви"). Завършването му е отнело 15 години, а за изграждането му са били необходими 7645 кубически метра бетон само за самата къща (това дори не включва алеята). Веднъж двойката предоставя къщата на художника Алекс Израел за пост-апокалиптична фотосесия с участието на шимпанзе на име Ели.

Къщата е специално проектирана да служи като витрина за впечатляващата колекция от произведения на изкуството на семейство Белс. Възможно е Бий и Джей да са били привлечени от него по подобни причини. Твърди се, че частната колекция на семейството включва творби на майстори като Деймиън Хърст, Анди Уорхол, Ричард Принс, Дейвид Хамънс и Жан-Мишел Баския, както и на по-млади, изгряващи художници (между другото, Белс също притежават повече от няколко Уорхол и Хърст, но са и сред най-големите колекционери на творби на Джеф Кунс).

Според TMZ Ноулс и Картърс са сключили изгодна сделка за жилището. Първоначално той е бил обявен за 295 млн. долара.

Въпреки че това е най-голямата сделка за самостоятелен дом в страната, той не е най-скъпото жилище, продавано някога тук. Този рекорд принадлежи на апартамент в Ню Йорк, закупен от милиардера от хедж фонд Кен Грифин през 2019 г. за 238 млн. долара. Макар че може би "апартамент" малко подценява имота. Това е пентхаус, който включва четири пълни етажа на върха на сградата 220 Central Park.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Няма коментари към тази новина !