Брад Пит купува къща от средата на миналия век

20.04.2023 17:32 | Видян 534 пъти

Брад Пит купува къща от средата на миналия век

Актьорът Брад Пит е истински почитател на архитектурата: миналата година той плати 40 млн. щатски долара за забележителната къща на Д. Л. Джеймс в Кармел Хайлендс в Калифорния, която според съобщенията се е превърнала в негова основна резиденция. Но последната му недвижима придобивка, Г-образният имот с площ 2 092 кв. м, известен като "Steel House", е определено по-компактен и се състои от три спални и 1,75 бани.

Въпреки че къщата не е свързана с известно архитектурно име, тя има класическа модерна душа от средата на миналия век. Според Dirt.com Брад неотдавна е купил уютния имот в подножието на Лос Фелис в Лос Анджелис от петролната наследница Айлин Гети за 5,5 млн. долара.

Построена през 1960 г., къщата е проектирана от малко известния архитект от средата на века Нийл М. Джонсън, който се вдъхновява от Case Study Houses. Наречена Steel House (защото е изградена предимно от стомана и стъкло), тя споделя емблематичната правоъгълна линия на покрива, емблематична за онази епоха.

Висяща камина в модерен бял цвят е закачлив щрих в комбинираната дневна/трапезария с отворена концепция. От уютната тераса се открива гледка към тропическото озеленяване и трептящите светлини на града долу.

Къщата е като чисто бяло платно, а MCM привкусът е осигурен от таван с отворени греди и бледи теракотени подове.

Плаващ комплект от горни шкафове играе ролята на непринуден разделител, който визуално отделя кухнята от трапезарията.

Поръчковите шкафове са боядисани в ледено бледо синьо и имат елегантен, изчистен профил с проход, който позволява навлизането на естествена светлина.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ким Кардашиян разкри какво наистина я...

Ким Кардашиян разбива дългия списък с неща, които търси...

5-те най-успешни момчешки групи в света

1. Джонас Брадърс Jonas Brothers, момчешка група,...

Няма коментари към тази новина !