Маратонките на Майкъл Джордан от финалите на НБА през 1998 г. ще счупят рекордите на търг

15.03.2023 11:19 | Видян 338 пъти

Маратонките на Майкъл Джордан от финалите на НБА през 1998 г. ще счупят рекордите на търг

През 1998 г. Майкъл Джордан обу чифт от емблематичните си черно-червени Air Jordan 13, за да донесе победата на "Булс" по време на мач 2 от последния му шампионат на НБА - сега маратонките се продават и се очаква да счупят рекордите на търга, предаде CNN.

Sotheby's в Ню Йорк ще предложи печелившите маратонки през следващия месец, като високата им оценка е 4 млн. долара, а онлайн наддаването ще се проведе от 3 до 11 април. Сегашният рекорд от 2021 г. - чифт Nike Air Ships, който Джордан носи в началото на кариерата си - е 1,47 млн. долара, като за първи път комплект маратонки се продава за повече от 1 млн. долара.


 

Разпродажбата се осъществява в "Годината на Джордан" - препратка към емблематичната фланелка с номер 23 на звездата на НБА. През януари Air Jordan си партнира със Sotheby's, за да продаде на търг 13 чифта ретро маратонки, които са създадени в памет на The Notorious B. I. G. Всички лотове надхвърлиха многократно високата си оценка от 5000 долара, като най-високата бе продадена за повече от 32 000 долара.
Миналата година фланелката на Джордан от първия мач, също от финалите през 1998 г. , стана най-скъпият носен спортен сувенир, продаден на търг, когато достигна 10,1 милиона долара на разпродажба в Sotheby's.


 

 Публична изложба на сувенири от продажбата, включително маратонки Air Jordan 13, ще бъде открита на 5 април в галериите на Sotheby's в Ню Йорк.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Няма коментари към тази новина !