Как купонясваха звездите след Оскарите

14.03.2023 14:42 | Видян 678 пъти

Как купонясваха звездите след Оскарите

Мишел Йео и Анджела Басет се прегръщат дълго, шепнат си, смеят се и пищят от радост, докато всички телефони наоколо ги снимат. Ежегодното парти на списание ""Vanity Fair"  след наградите "Оскар" бе изпълнено с такива моменти на топлина и радост, докато неделната вечер преминаваше плавно в понеделник сутрин без драми и без напрежението, което витаеше над миналогодишното издание след награждаването, разказва АП.

Йео, чийто "Оскар" за най-добра актриса беше един от седемте в нощта, доминирана от "Всичко навсякъде наведнъж", току-що беше влязла на партито и бе заобиколена от доброжелатели и търсачи на селфита, преди да види Басет, която не бе щастлива, след като загуби наградата за най-добра поддържаща женска роля от колежката на Йео - Джейми Лий Къртис, но тук беше усмихната. По-късно Йео прегърна своя "Оскар", докато се поклащаше напред-назад на песента "Don't You Want Me" на "Хюман лийг" в края на дансинга, макар че беше трудно да танцува при цялото внимание, което получаваше.

Йео с любимия си Жан Тод

Снимка: Getty Images

Същото отношение получи и Брендън Фрейзър, който влезе с "Оскар" за най-добър актьор за филма "Китът" малко преди Йео, като много бавно си проправи път през залата на фона на постоянните поздравления.

Брендън Фрейзър със синовете си Холдън Лилънд и приятелката си Джийн Мур

Снимка: Getty Images

Половинката от режисьорския дует, който стои зад филма "Всичко навсякъде наведнъж", Даниъл Шайнерт, без да вижда нито една от трите награди "Оскар", които спечели в неделя вечерта, нито партньора си Даниъл Куан, стоеше отвън и ядеше бургер "Ин-ен-аут", традиционното ястие на партито, докато подскачаше нагоре-надолу на "Jump Around" на "Хаус ъв пейн". "Най-накрая ще вечерям, а това е хубаво", каза Шайнерт, когато дългата вечер и още по-дългият сезон на наградите наближаваха своя край.

Обилно полятото с шампанско събитие, което започва като парти за 100 души и се превръща в най-търсената покана за вечерта, се организира в пространство, което свързва Центъра за сценични изкуства "Уолис Аненберг" с кметството на Бевърли Хилс, а домакин е редакторката на "Vanity Fair" Радика Джоунс. Винаги е пълно и с далеч по-малко известни хора, притежатели на "Оскар" и победители в категории като най-добър късометражен документален филм, които получават автоматична покана заедно със статуетката си.

"Нощта на Оскарите" е само началото за много звезди, след като приключи самата церемония, а първата спирка винаги е Балът на губернаторите, само на един ескалатор път от театър "Долби" в комплекса "Овейшън Холиуд". Победителите отиват там с една основна цел: да получат гравираните с имената си награди "Оскар", които тази година бяха на видно място на партито. Други се възползват от възможността да хапнат от приготвените от Волфганг Пък хапки.

Двама адаши - Пол Дейно и Пол Мескал

Снимка: Getty Images

Харисън Форд дори направи бърза цялостна обиколка на залата.

Снимка: Getty Images

Режисьорът на "Навални" Даниел Роър взе със себе си новополучения си персонализиран "Оскар" за най-добър документален филм и се нареди на опашката за ребърца. Сара Поли го последва, като си проправи път нагоре по стълбите със своя "Оскар" за адаптиран сценарий в ръка.

Снимка: Getty Images

Беше сравнително спокойно, докато Къртис не си проправи път към платформата и фотографите не се втурнаха да снимат. Ки Хи Куан най-накрая се появи, за да получи персонализираната си статуетка за най-добър актьор в поддържаща роля, след което се изправи пред камерите, размахвайки юмрук и сочейки към думата "Оскар", изписана на екрана над него.

Драматургът и сценарист на "Кит" Самюъл Д. Хънтър все още осмисляше факта, че Фрейзър не само спечели, но и го спомена поименно в благодарствената си реч. "Поставихме ниски очаквания, така че беше невероятно", каза Хънтър. Съпругът му, който стоеше до него, добави: "Той направо се разплака".

Джими Кимъл и жена му Моли Макърни

Снимка: Getty Images

Междувременно водещият на церемонията Джими Кимъл се беше измъкнал извън основното парти, разговаряйки с режисьора на "Топ Гън: Маверик" Джоузеф Косински и с режисьора на "Кит" Дарън Аронофски. Джъд Хърш също си проправи път към Кимъл, който беше в добро настроение, застанал до съпругата си и продуцент Моли Макниърни, докато отпиваше червено вино. "Мисля, че беше добро шоу", каза на излизане сценаристът Тони Кушнер и добави: "Джими Кимъл се справи чудесно".

Към 9:30 ч. някои от тях вече бяха готови да тръгнат. Хю Грант се насочи към изхода, а Сигорни Уивър не остана по-назад. Все пак партито на "Vanity Fair" вече беше в ход и на една кола разстояние. Само след малко Грант щеше да пие там шампанско, а Уивър, Кимъл и Хърш скоро щяха да последват примера му. Режисьорът на "Семейство Фейбълман" и холивудска "кралска особа" Стивън Спилбърг се появи на партито изненадващо и за кратко. Той беше посрещнат и прегърнат от Ариана ДеБоуз, която миналата година спечели "Оскар" за неговия "Уестсайдска история".

Славата и богатството на партито на "Vanity Fair" излизат далеч извън рамките на Холивуд. Основателят на "Амазон" Джеф Безос и партньорката му Лорън Санчес си размениха прегръдки, позираха за снимки и предложиха планове за пътуване на куотърбека на Денвър Бронкос Ръсел Уилсън и съпругата му Киара. Великият тенисист Джон Макенроу, съпругата му, певицата Пати Смит, и актьорката и сценаристка Минди Калинг разговаряха и застанаха за свои снимки в другия край на залата.

Снимка: Getty Images

Навън, в задимения вътрешен двор, Андрю Гарфийлд и Сет Роугън си крещяха един на друг над пулсиращата музика от близкия дансинг, а Роугън пускаше неповторимия си смях. Скоро след това се появи и носителката на Нобелова награда за мир Малала, за да ги поздрави. Йео и Фрейзър, най-добра актриса и най-добър актьор, се сблъскаха на паркинга пред партито и се прегърнаха за последен път в края на един триумфален сезон на наградите, който и за двамата имаше най-щастливия край.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Велико Минков е биологичен баща на...

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова...

Устата с патриотична песен за Гергьовден

Устата пуска новия си сингъл навръх Гергьовден, когато...

Няма коментари към тази новина !