Меглена Кунева откри изложба с детски рисунки

04.02.2008 14:13 | Видян 6479 пъти

Меглена Кунева откри изложба с детски рисунки

На 03 февруари 2008г., в галерия СиБанк бе открита официално изложбата с детски рисунки, взели участие в конкурса “Коледата безопасна! Нарисувай подаръка, за който мечтаеш!”. Повече от 80 деца от страната изпратиха своите цветни картини, илюстриращи коледния подарък, за който си мечтаят и който смятат за най-безопасен. Отбрано жури с председател в лицето на г-жа Меглена Кунева определи победителите в конкурса, които бяха лично наградени по време на изложбата и получиха специална диплома за участие, както и подаръци (подаръците бяха предоставени от Хиполенд, един от партньорите на кампанията). Децата, които спечелиха са:

I място – Кристина Кръстева – 12 год.
II място – Силвия Читакова – 11 год.
III място – Северина Христова – 7 год.

Меглена Кунева лично връчи диплома и подарък на победителите в конкурса. Поощрителни награди и дипломи за участие в конкурса, бяха раздадени на още седем деца.

Откриването на изложбата с детски рисунки бе част от поредицата събития от кампанията по инициатива на г-жа Меглена Кунева “Коледата безопасна! Внимавайте какво подарявате на децата!”. Кампанията започна в началото на месец декември с пресконференция, която бе последвана от среща на браншови организации, производители и вносители на детски играчки, както и медийните партньори на инициативата. На тази среща бе подписан Коледен пакт между производителите и вносителите на детски играчки, Комисията за защита на потребителите (КЗП) и потребителските организации. Той представлява специално споразумение за предприемане на широк кръг мерки, осигуряващи предлагането на безопасни стоки на потребителите през месец декември, по време на голямото Коледно пазаруване. След подписването на този Коледен пакт страните се ангажираха да осъществяват завишен контрол, да засилят тестванията на стоките в складовете и в магазините и при най-малко съмнение да подават нужните сигнали, и ако се наложи да изтеглят опасните стоки от пазара. По време на кампанията “Коледата безопасна! Внимавайте какво подарявате на децата!” КЗП извърши редица ексклузивни проверки в столицата и страната. Поредицата събития, съпътстващи инициативата на Еврокомисаря Меглена Кунева, включваше и специален детски празник, провел се на 22 декември 2007 год. в CCS. По време на събитието, г-жа Кунева поздрави всички гости по случай коледните празници, като ги призова да бъдат по-внимателни със стоките, които купуват в навечерието на Коледа за близките си и най-вече за децата. Водещ на празника беше Бате Енчо, а детска музикална формация БонБон зарадваха всички присъстващи със специално подготвените си коледни песнички. Малките гости, които участваха в забавните игри на Бате Енчо, получиха много подаръци, осигурени от верига магазини Хиполенд.

С откриването на официалната изложба на детски рисунки от конкурса “Коледата безопасна! Нарисувай подаръка, за който мечтаеш!” приключи и самата кампания. Г-жа Меглена Кунева отбеляза резултатите от провелата се инициатива и посочи завишилата се наблюдателност и отговорност на българския потребител. Специално обръщение по повод преминалата кампания направиха г-н Дамян Лазаров, председател на Комисията по защита на потребителите) и г-н Васил Симов, председател на УС на СиБанк.

Изложбата ще продължи до края на следващата седмица (03.02.2008 – 10.02.2008 год.)

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Няма коментари към тази новина !