Калиакра рок фест започна гръмотевично с Motley Crue

02.07.2009 15:20 | Видян 3177 пъти

Калиакра рок фест започна гръмотевично с Motley Crue

Първата вечер от тазгодишния Калиакра рок фест протече под звуците на глем метъл легендите Motley Crue.

Влизането на стадиона бе предвидливо улеснено от организаторите. Както бе обявено по-рано до главния вход е отворен пункт, на който феновете могат да сменят тридневните си билети за гривни, които им осигуряват достъп за всичките концерти от феста.

Въпреки струпалата се опашка и негодуване от мнозина, на всички бе ясно, че това е по-добрият вариант за събитието като цяло.

Както бе предвидено, точно в 20:00 часа, на сцената се качи Lauren Harris band. Начело с фронтментката Лаурен Харис, дъщеря на легендарния Стив Харис от Iron Maiden, групата заби стабилно хеви.

Събиращата се тълпа прие доста пасивно изпълнението на Лаурен, която даваше всичко от себе си, за да повдигне настроението на присъстващите. Близо едночасовото изпълнение даде време на феновете да се сдобият с безценна чаша бира и да намерят своето място на стадиона.

След половинчасова подготовка, точно в 21:30, местата си на сцената заеха Motley Crue, които започнаха експлозивния си сет с парчето „Kickstart My Heart". Емоционалното изпълнение продължи с „Wild Side", след което прозвуча химна „Shout at the Devil". Близо 6000-ната тълпа запя в един глас "Shout, Shout, Shout, Shout at the Devil", a Томи Лий и компания бяха в захлас.

Последва „Saints Of Los Angeles", от едноименния албум, който беляза голямото завръщане на групата на световната рок сцена. Секунди по-късно всеобщият любимец Томи Лий реши да поеме нещата в свои ръце.

Барабанистът стана от заветното си място и хвърли бутилка скоч в първите редове на публиката, призовавайки ги да я подадат назад. Музикантът започна интересен импровизиран диалог с присъстващите като в крайна сметка успя да каже на български „Обичам те".

Шоуто продължи с „Mother Fucker Of The Year" - още една емблематична песен. След още няколко взривяващи парчета Motley Crue използваха времето предвидено за задължителната реч на Ники Сикс, за да поемат дъх зад кулисите. От своя страна китаристът се възползва, за да представи и благодари на останалите членове на групата, което прерастна в звуците на вечните „Girls, Girls, Girls" и "Dr. Feelgood".

Минути по-късно осветлението загасна, оставяйки всички в пълен мрак. На оскъдната светлина, която идваше от сцената се забеляза сиуета на пиано, което сценичните работници избутаха посредата. Томи Лий захвърли палките и седна зад него с цигара в уста. Последователно излязоха и останалите членове на Motley Crue. Групата завърши с вечната балада "Home Sweet Home". Последва емоционално сбогуване и обещание за връщане догодина.

Така завърши първата вечер от дългоочаквания Калиакра Рок Фест. Рокерите започнаха бавно да се изтеглят към изхода. Изпълнението на Motley Crue бе дълго коментирано до ранните часове на нощта.

Днес на сцената на Калиакра рок фест ще се качат Blind Guardian, Edguy и Scorpions.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Няма коментари към тази новина !