Фалшификаторът с гала премиера в София

18.10.2022 18:27 | Видян 491 пъти

Фалшификаторът с гала премиера в София

На 22 октомври в кино Люмиер е премиерата на филма Фалшификаторът в присъствието на Маги Перен, сценарист и режисьор на лентата, част от програмата на Синелибри. На събитието ще бъде и световноизвестният композитор Марио Григоров, автор на музиката, когото сме ви представяли от Кан с интервю. Той пише мелодиите за 7-8 холивудски филма годишно. Григоров създава нотите за филма Прешъс, носител на две награди Оскар.

Фалшификаторът разказва действителната история на евреина Сиома Шьонхаус в Берлин през 40-те години. 21-годишният младеж решава да излезе на светло, за да избегне депортиране. Използвайки самоличността на морски офицер, създадена от самия него, той се гмурка в нощния живот на града и дори намира крехка надежда за любов през най-мрачните моменти на войната. Денем фалшифицира документи за самоличност и спасява живота на много евреи.

Това умение обаче го излага на все по-голяма опасност. В главните роли влизат актьорите Луис Хофман, Луна Ведлер и Джонатан Бърлин. Премиерата на филма бе на фестивала Берлинале 2022.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Няма коментари към тази новина !