Късам с попфолка, не намирам мястото си там: Кали

21.03.2022 13:58 | Видян 1629 пъти

Късам с попфолка, не намирам мястото си там: Кали

Гласовитата изпълнителка Кали срази с решението си да напусне редиците на фолк гилдията. Първата крачка е самостоятелният й концерт на 1 април, в който ще чуем 12 от нейните песни, но поднесени с различен аранжимент. 

 

В последната половин година се отказа от всякакви изяви и доходоносни ангажименти и заедно с група изявени музиканти създаде “КАЛИГРАФ“. Какво е КАЛИГРАФ? 12 музиканти, 9 инструмента, 1 зала, над 150 часа на подготовка и репетиции и огромно количество творческа енергия, за да се роди един музикален проект без аналог, в стил без аналог у нас! 


- Кали, как върви подготовката за първия ти самостоятелен концерт, който ще се проведе на 1 април?

- Подготовката е към своя край. Готови сме с 12-те песни, направени са аранжиментите и остава само да се репетира с целия бенд - общо 12 човека ще сме на сцената. Ден преди концерта ще има генерална репетиция! Песните са събирани от всичките години от моето творчество. Това са подбрани песни с подходящ текст, който не носи стандартната попфолк провокация и дори не са стигали чак толкова до широката аудитория. Не съм избирала хитовете. 

- Т.е. няма да чуем песента "4-4-2"?

- Няма да чуете "4-4-2".

- Трудно ли е в такива тежки икономически времена да се прави нещо толкова мащабно?

- Много е трудно, но пък си заслужава! Удовлетворението, което носи и изработката на всяка една песен е безценна. И това не го казвам пиарски, високопарно, казвам си самата истина. Ние обичаме всяко едно парче, което сме направили с труд и любов. Не броим цената, времето, разхода. Трудно е, скъпо е, отнема време, но пък си заслужава. Рано или късно повечето хора трябва да се насочат в тази посока, защото ние, артистите, във време на война, това е нашият начин да помогнем на хората. Психическото мирно състояние на хората също е от огромно значение. Не само физически, а и психологически хората трябва да се чувстват добре. А как да се чувстват в мир хората, когато от две години отвсякъде ни заливат с вирус, сега от всички информационни канали се говори само за война. Това, което мога аз да направя, е да облекча натовареното от тежки мисли ежедневие на хората с позитивната музика, която изработихме с БМХ Бенд. 

- Хората, които не успеят да присъстват на концерта, ще могат ли след това да го гледат някъде? Мислила ли си да представиш и в други градове, като турне?

- Аз съм изключителен реалист по отношение на себе си, самокритична съм. Очаквам след 1 април да видя резултатът какъв ще е върху публиката и ако той е положителен, ще направя турне из страната, стига да продължим да живеем в мирно време. Освен това, този концерт ще бъде заснет професионално и след излъчването му на живо мога да се разбера с някоя от музикалните медии да го завърти. Но истински желаещите да чуят тази чудата и неочаквана промяна могат да си позволят да присъстват. Хората дават на ден безумни пари да се самоубиват - говоря за алкохол и цигари, така че може да дадеш и малко пари за наслада на душата си. Въпрос на организация и приоритети. 

- Преди няколко месеца, когато обяви идеята си за концерта, сподели, че в програмата ще участва и бащата на Денис Теофиков и по някакъв начин ще почетете паметта му?

- Много мислихме по този въпрос. Бяхме замислили едно музикално представление в памет на Денис, но в последствие това нещо отпадна. Неговите родители още не са готови за подобно нещо. Майка му трябваше да се включи в концерта, но ми отказа, още не е готова. Баща му ще свири на този концерт, за да направи този жест към мен и заради подкрепата, която получи от мен през цялото това време. Музикантите ще направят един микс- балканско фламенко, преди същинската част. 

Що се отнася до Денис - сигурна съм, че ще му дойде времето за един голям концерт, в който ще се включат всички, които го обичат и ценят неговия талант.Но това е в перспектива, когато родителите му се почувстват наистина готови. сега още не са. 

продължи >>

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Няма коментари към тази новина !