Силата на кучето триумфира на наградите БАФТА

14.03.2022 21:19 | Видян 550 пъти

Силата на кучето триумфира на наградите БАФТА

Силата на кучето спечели двете най-престижни награди БАФТА на Британската академия за кино и телевизия.Лентата на Джейн Кемпиън получи отличието за най-добър филм и за най-добър режисьор. Научнофантастичният епос Дюн пък спечели най-много награди - общо пет.

 

Уестърнът триумфира и на церемонията Изборът на критиците. Продукцията спечели отличията за най-добър филм, а Кемпиън за най-добър режисьор. Церемонията се проведе едновременно в Лос Анджелис и Лондон. Носителката на приза за най-добра актриса стана Джесика Частейн за филма Очите на Тами Фей.

 

Наградата най-добър актьор спечели Уил Смит за Методът Уилямс. Белфаст на Кенет Брана взе отличието в категорията за най-добър актьорски състав. Игра на калмари пък стана най-добрия чуждестранен сериал. БГ актрисата Мария Бакалова също бе на събитието в ролята на знаменитост, връчваща статуетки.

 

В рамките на няколко часа пък Лейди Гага успя да присъства освен на Изборът на критиците и на наградите БАФТА. Гага се облече в рокля на Ралф Лорън, а часове по-късно на червения килим заложи на Гучи.


Константин Сталев

автор: Константин Сталев

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

Няма коментари към тази новина !