Авокадото чисти мазнините и пази от диабет

08.11.2021 10:20 | Видян 770 пъти

Авокадото чисти мазнините и пази от диабет

Авокадото, за което и друг път сме писали лайфхак, се оказва изключително „манекенска” храна. При това независимо от факта, че е доста калорино. Ще кажете – парадокс. Да, така е, но ето какво показаха последните изследвания на учените от университета Роял Хамптън.

Оказва се, че авокадото има ефекта да чисти мазнините. И то дълбоките им слоеве навсякъде във вътрешностите на организма. Не смятайте, че това означава да ви стопи паласките, но ефектът от 1 авокадо на ден, както доказват изследователите, е много положителен. Те поставят 105 души на 12-седмичен опит, при който те изпълняват простото правило. Хапват по едно авокадо на ден с другата си храна. И резултатите са изумителни.

Освен, че чистят мазнините в дълбочина, което спестява излишество, предразполагащо към доста заболявания на различни системи като храносмилателната и отделителната например, тези плодове подобряват микрофлората на червата, а те – както неотдавна писахме, са наричани от учените „втори мозък” на човека и в момента са супер важни поради тясната си връзка с имунната система. Освен това, авокадото работи усилено и против диабета, доказват още учените.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Няма коментари към тази новина !