Соковата диета води до грозно отслабване и вреди на доста неща

24.06.2021 09:20 | Видян 549 пъти

Соковата диета води до грозно отслабване и вреди на доста неща

Соковата диета, която мнозина смятат за някакво чудо, наистина води до отслабване. Но дали е това, което искате и очаквате? На това сме посветили нашия днешен лайфхак. Ще разберете дали е добре да пиете само фреш за закуска и ако го правите какво е максималното количество, което не е проблем.

Лекарите предупреждават – не е пълноценна замяната на десерт със сок, с нищо не помага, тъй като и фруктозата е същата като захарта. Соковата диета не е лечебна. Тя не помага на хората с много токсини, както често пишат в нета, понеже на такива хора мястото им е в реанимацията. За всичките други 99,9% организмът сам се оправя с балансирането им.

Учените доказват, че при отслабването със сокова диета ние губим вода – от това е и ефектът на свалените килограми, но също така и мускули.  Когато я завършим, доволни от кантара, от една страна, няма да бъдем доволни от видяното в огледалото. Кожата увисва и жалкото е, че трупането на изгубените мускули ще изисква двойно упорство при спаднала сила. Няма да остане време до ваканцията. Има и някои други неща, които искаме да знаете.

Ако дълго и упорито пиете сок, който сте направили от моркови или тиква, ще имате жълти очи и всички ще ви питат дали нямате хепатит с тези „белтъци”. Но пък ще бъде почти невъзможно да изгорите на плажа – не е случайно, че продават повечето слънцезащитни препарати в оранжеви опаковки и ги обогатяват с каротин. Който се съдържа точно в морковите и тиквите. 

Няма научно доказателство на писанията във фейсбук, че фрешът от моркови може да се пребори с рак. Експертите твърдят, че това може да бъде само съвпадение.

Препоръчваните 400 – 500 милилитра фреш от селъри сутрин, които повишавали настроението и сензационно намалявалия талията, се оказват твърде непрепоръчителни. При много хора желаното очистване на стомаха води до неприятни странични ефекти като подуване и остри болки при огладняване.

Шампион по опасност за организма обаче е постоянната употреба на сок от тиква, има дори смъртни случаи, така че никога не го правете собственоръчно.  Стига се до ботулизъм: води до тежки проблеми за нервната система.

Добър, но в много малки количества е доматеният сок. Домашният е с 3 пъти по-високо съдържание на витамин С от заводския. Сега е чудесен сезон да си направите. Майсторите казват, че ако сложите малко недоузрели домати в него, ще бъде по-дълготраен и по-малко захарен – тоест, по-манекенски. Още по-полезен става с добавяне на една очистена грижливо от семена червена чушка и малко магданоз. Не пийте повече от една чаша от 200 мл, защото само тя съдържа максималната ви доза сол за деня. А няма и 4 чаши вече са НАД дневната норма нитрати – това вече е опасно, чиста отрова.

Умерената употреба на доматен сок, който сме направили сами, качва нивото на ликопина, което е чудесно за сърцето, особено в жегата. Последните резултати от научните изследвания свидетелстват, че действа чудесно на потентността на мъжете. Сперматозоидите стават по-подвижни, с по-гоям размер, с по-добра форма.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Велико Минков е биологичен баща на...

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова...

Устата с патриотична песен за Гергьовден

Устата пуска новия си сингъл навръх Гергьовден, когато...

Няма коментари към тази новина !