Хеликоптерни песни

06.01.2021 10:29 | Видян 1129 пъти

Хеликоптерни песни

Веднъж сме се возили на хеликоптер, не е нещо особено, както се казва - даже беше малко неприятно. Понеже беше панорамен - почти цялата кабина беше стъклена, та "навеждането" към морето и скалите на високия бряг при Калиакра не беше от най-страхотните усещания, хеле на пълен стомах. Държим обаче да отбележим, че вертолетът беше частен, никому не бе нужен в този чуден летен ден, когато ни повози за нещо като половин час. В този смисъл никак не можем да разберем страстта на премиера към този тип летателни средства, която демонстрира днес, сякаш нямаме жертва поради липсата на медицински хеликоптери само преди два дни и още група хора в болница по същата причина, преживели 11-часов маратон на пренасяне. Хора, които са обикновени данъкоплатци, не необикновената шефка на парламента Цвета Караянчева, удостоена с титлата ПКП от същия този премиер в разговор с потвърдена от него автентичност, която цял вертолет спешно "спасяваше", понеже си навехнала ръката, след като с многократно превишена скорост хвърчеше по провинциални пътища с кортежа си от НСО след среднощно парти, та семейство данъкоплатци с детенце се озова в канафката със своя автомобил. От добрина, като истинска майка и баба, тя не понечи дори да качи на летателния апарат раненото в катастрофата дете. Каква карма ще кажете...

И сякаш не преди дни от кабинета Борисов 3 беше отказана покупката на медицински хеликоптери, каквито имат по много другите на този континент, не просто в ЕС, а ние - никак. Не бяха дадени не само бюджетни пари, но дори по предложението на президента за предвиждането на подобна сума поне в евромилиардите, които ни се дават по новия План Маршал на ЕС за помощ в пандемията.

Не беше точно сега моментът за подобен пиар май...
Още през първия му мандат писахме за хеликоптерната площадка, която подготвяше в Бояна. Тогавашният Борисов съсед по държавна вила го беше издал. В град като София, където по бул. България със зелената вълна и по другите улици до Министерския съвет няма и 10 минути път, а до летището - 15, особено рано-рано сутрин и по обед, когато премиерът го минава, никак не беше наложителна тази работа. Която е и скъпа, освен че е леко новобогаташка.

Изобщо, в страна "като една човешка длан", особено когато отдолу така или иначе пътува целият кортеж от НСО, а от единия до другия й край я има 1 час, я няма по въздух, нуждата от подобно летене е меко казано не особено голяма.

Не знаем дали е вярно, че полетът на Борисов и разходката на съпътстващия автокортеж отдолу днес са стрували 20 000 лв., както пишат специалисти по авиацията. Ако бяха карали по шосето, а на място бяха пуснали просто един дрон, като е за снимките и за пиара, със сигурност обаче щеше да излезе без пари на данъкоплатците при много добро качество. Особено след рекордните за всички времена харчове през декември, когато освен 5-милиардния заем, кабинетът опука и 3 млрд. от резерва, както пишат отново днес финансистите.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Истинският вярващ винаги уважава...

Той е мюсюлманин, който възстановява християнски...

Меги Димчева с премиера на Чудесата в...

„Чудесата в нас“ ще се случат на 6 юни, 19:00 ч., в...

Няма коментари към тази новина !